Wulf: ''Mind Made Up' viel direct goed. Dat geeft een magisch gevoel.'
Wulf: ''Mind Made Up' viel direct goed. Dat geeft een magisch gevoel.' Foto: Eyewander Media

Wulfs debuutsingle
de Top 40 ingevlogen

WEESP Weesper artiest Wulf staat voor de tweede keer met een single in de Top 40. Vorig jaar hoorde je hem overal met de zomerhit 'Summer On You'. Achter dat nummer zaten bekende namen: Sam Feldt en Lucas & Steve, en Wulf dus. Nu is zijn solodebuutsingle 'Mind Made Up' een hit in de Top 40.

Het nummer werd in mei al uitgebracht, maar stond een week of drie geleden ineens in de Top 40. "Bizar, dat zie je niet aankomen", vertelt Wulf. "In een keer waren we erin gevlogen op nummer 36, nu staan we op nummer 20. Het was her en der wel opgepakt door radiostations, maar hoe het gaat op Spotify en Youtube bepaalt dan of het een Top 40-hit wordt. Het had gewoon tijd nodig."
Het begon allemaal met een clipje, opgenomen in de achtertuin in Weesp. Een paar jaar geleden zegde Wulf zijn baan op om zich volledig op de muziek te richten. "Ik was wel altijd al met muziek bezig. Op een gegeven moment kon ik niet meer doorgroeien op mijn werk en bedacht ik dat ik als artiest altijd zou kunnen doorgroeien. Daarom heb ik die stap gemaakt. Dat is allesbepalend geweest en heel spannend, niet alleen financieel, maar ook in je relatie. We hadden zelfs deadlines: als het dan en dan niet gelukt is, dan moeten we maar kijken of we überhaupt doorgaan. 'Mind Made Up' viel direct goed en toen konden we door. Dat geeft een magisch gevoel. Ik ben heel dankbaar, ik heb zo'n goed team om me heen. Het was heel eng, maar achteraf gezien was het de investering dubbel en dwars waard." De hit vorig jaar met Sam Feldt en Lucas & Steve heeft daar ook wel aan bijgedragen. "Lang niet iedereen wist dat ik daar bij betrokken was, maar bijvoorbeeld platenlabels wel. Er gingen daardoor deuren open en mensen wilden naar mijn eigen muziek luisteren."

Wulfs eerste solosingle is zijn eigen verhaal. "Het komt regelrecht uit mijn hart. Ik ben de afgelopen drie jaar erg zoekende geweest naar de artiest Wulf in mij. Door veel te schrijven en samen te werken met verschillende mensen heb ik een versie van mezelf gevonden waar ik me goed bij voel. Dit ben ik, dit is Wulf."

De komende periode staan er vooral veel optredens gepland voor Wulf. "Onder meer in het voorprogramma van Rondé en op 15 december een eigen show in Paradiso. De volgende release staat ook alweer klaar, er ligt genoeg op de plank voor een heel album, maar daar nemen we even de tijd voor. En daar zit een nummer bij dat ook best weleens een hit zou kunnen worden; het past er goed bij en is toch heel anders. Waar ik nog van droom? Een tour door Europa, dat lijkt me zo vet."

Het begon allemaal in Weesp met de opname voor een Amerikaanse onlinetalentenjacht.