Op de zeepkist in de Grote Kerk. WSP-fractievoorzitter Lars Boom zet als eerste zijn motivatie uiteen.
Op de zeepkist in de Grote Kerk. WSP-fractievoorzitter Lars Boom zet als eerste zijn motivatie uiteen. Foto: André Verheul

Raad Weesp kiest Amsterdam

WEESP Op het gebied van voorzieningen, zorg, bestuurskracht en geld heeft Amsterdam meer te bieden dan Gooise Meren, zeggen de fracties van WSP, GroenLinks, PvdA en D66. Zij vormen een ruime meerderheid in de Weesper gemeenteraad, die op 9 november besluit over de bestuurlijke toekomst.

De fractievoorzitters motiveerden maandagavond in de Grote Kerk hun voorgenomen besluit over de bestuurlijke toekomst van Weesp. "Wij kiezen voor een sociaal Weesp", zegt de WSP en wijst daarnaast op de economische kracht van Amsterdam. "De zorg moet goed en dicht bij de burger georganiseerd zijn. Amsterdam lijkt met haar aanbod op deze en andere belangrijke punten beter te voldoen dan Gooise Meren", stelt GroenLinks. D66 verklaart: "Bij Amsterdam kunnen we onze voorzieningen niet alleen behouden, maar zelfs verbeteren." De PvdA verwacht meer werkgelegenheid en lagere woonlasten. "Amsterdam was voor ons een outsider, maar heeft ons hart veroverd." Het CDA kiest voor Gooise Meren, waar een grotere zeggenschap wordt verwacht. "Wij willen bestuurskracht niet inruilen voor bestuursmacht." De VVD vindt de zorg in Gooise Meren goed geregeld en zegt: "Amsterdam rammelt met vage toezeggingen en een zak geld." De DSB wijst op het stevige kernenbeleid van Gooise Meren. "Wij gaan voor de menselijke maat. Weesp is beter af in de eigen regio."

2-3