Kapotgereden grasveldjes.
Kapotgereden grasveldjes. Foto: André Verheul

Veel klachten over slordige grasmaaiers

door Sjoerd Stoop

WEESP Kapotgereden grasveldjes, vergeten stukken hoog gras en bandensporen van gemaaid gras op de stoep. Het maaien van openbare grasveldjes gebeurt vaak nogal slordig. Dat merkt ook de gemeente.

Er wordt veel geklaagd over het maaiwerk. De klachten komen vanuit heel Weesp. "Wel maaien, maar een enorme bende achterlaten. Bewoners zijn continu gras aan het ruimen binnen", zegt een bewoonster van de Aertjanssenstraat. Of: "Ze vliegen als idioten over het gras, vergeten voor het gemak de randen en wij blijven met de rommel zitten", zo zegt een bewoner van de Waarschapsstraat. En: "Ze mogen ook weleens wat doen aan dee herrie van die bladblazers", stelt weer een ander.

De gemeente hoort de klachten ook en stelt dat er de afgelopen jaar veel meer klachten zijn geweest dan normaal. Sinds dit jaar voert een andere aannemer het maaiwerk uit. "Dat is niet goed gegaan. Ondanks dat wij heel regelmatig de aannemer aanspreken op het maaibeeld is het nog steeds onvoldoende", zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Het maaiseizoen loopt nu af. De gemeente gaat nu onder de loep nemen hoe het maaien beter kan. En dat kan op allerlei manieren. "De gemeente heeft er vol aandacht voor en we gaan bekijken op welke manier we ervoor kunnen zorgen dat het maaien volgend jaar wel weer naar behoren gedaan wordt."

Of er wordt gezocht naar een andere aannemer voor het maaiwerk, wil de gemeente niet zeggen.

'Ondanks dat wij de aannemer aanspreken is het onvoldoende'

Vastgelopen grasmaaier

Naast het slordige maaiwerk was er afgelopen week nog een ander akkefietje met een maaimachine: de brandweer moest donderdag aan de J.A. Fijnvandraatlaan een vastgelopen grasmaaier lostrekken.

De grote zware grasmaaier reed op een zompig grasveldje, waar je zelfs al lopend in weg kon zakken.

De zware maaimachine moest het gras kortwieken, maar op het veldje liep de machine al snel vast. Veel duwen en trekken had geen resultaat. En dus moest de brandweer er aan te pas komen. Met een grote brandweerauto en een lang sleepkoord was de maaimachine snel weer los. Ook hier leverde het een paar diepe en modderige geulen op door de banden van de maaimachine.

Het gras werd daarna gewoon gemaaid. Maar dan wel met een kleinere en dus lichtere machine.

Een grasmaaier loopt vast aan de J.A. Fijnvandraatlaan.