Eerst droog met af en toe zon

Deze week brengt een gebied van hoge luchtdruk boven onze omgeving vrij rustig weer. Het schuift langzaam oostwaarts. Woensdag draait de stroming daardoor van noordwest naar zuid. Zaterdag passeert vanuit het westen het front van een lagedrukgebied. De neerslagkansen nemen dan toe. Vanaf zondag daalt de temperatuur weer iets.

Donderdag en vrijdag

Voor zowel donderdag als vrijdag wordt vrij veel bewolking verwacht. Het is daarbij overwegend droog. Plaatselijk kan mist ontstaan. In de loop van donderdag kan er lokaal wat lichte motregen vallen. Met name vrijdag schijnt ook af en toe de zon. Het is tamelijk rustig weer met een zwakke tot matige wind tussen west en zuidwest. De maximumtemperatuur komt uit op zo'n 12 à 13 graden.

Het weekeinde

Zaterdag wordt op de nadering van een frontale regenzone de bewolking vanuit het westen dikker. In de loop van de dag gaat het enige tijd regenen. Er waait daarbij een matige zuidenwind. Het wordt 12 à 13 graden. Zondag is er kans op enkele buien. De wind is matig van kracht en gedraaid naar noordwest. Maximumtemperatuur van 10 à 11 graden.

Weetje

Oktober was zeer zacht met een gemiddelde dag- en nachttemperatuur van 13.2 graden. Oktober staat daarmee vijfde op de lijst 'warmste oktobermaanden'. De warmste dag was 16 oktober met 24.4 graden, een dagrecord. De hoeveelheid zon was met bijna 110 uren krap normaal. Ook de neerslag was met circa 75 mm in onze regio vrijwel normaal.