Een impressie van de stedenbouwkundige invulling als zowel de Rabolocatie als het gemeenteplantsoen wordt bebouwd.
Een impressie van de stedenbouwkundige invulling als zowel de Rabolocatie als het gemeenteplantsoen wordt bebouwd.

Kaders bouw Irenelaan: deels sociaal

WEESP Mochten er woningen gebouwd worden aan de Prinses Irenelaan in Weesp, dan moet een derde deel in het betaalbare segment worden gerealiseerd. Het is een van de kaders die B en W stellen in een raadsvoorstel.

Het voorstel gaat over de voorwaarden waaronder een integraal plan voor woningbouw zou kunnen worden ontwikkeld op het vrijkomende terrein van de Rabobank en het aangrenzende stuk gemeentegrond.

Andere voorwaarden in het voorstel zijn: een combinatie van eengezinshuizen en appartementen en maximaal vier bouwlagen inclusief kap. Daarmee moet de nieuwbouw aansluiten bij de stedenbouwkundige en architectonische opzet van De Hofsingel en het Amaliahof, die in 2012 verderop aan de Irenelaan verrezen.

Rabobank
De Rabobank heeft het kantoor aan de Irenelaan verkocht. De nieuwe eigenaren hebben onder de projectnaam De Prinses van Weesp BV een verzoek gedaan om het pand te slopen ten behoeve van woningbouw. De bank zoekt naar een andere locatie in Weesp, maar kan op de huidige plek blijven zolang er geen andere geschikte locatie gevonden is.

Het collegevoorstel opent de mogelijkheid om het naastgelegen stuk gemeentegrond bij de bouwlocatie te trekken, zodat er een totaalplan kan worden gemaakt. Nu is hier een grasveld. In de raadscommissie is het betrekken van de gemeentegrond met veel reserve ontvangen. Daarover is het laatste woord duidelijk nog niet gezegd.
Geen bouwbesluit
De gemeenteraad behandelt het voorstel over de ruimtelijke kaders op maandag 13 november. Wethouder Peter Eijking (PvdA) legde uit dat het hier niet om een bouwbesluit gaat, maar slechts om de voorwaarden die de gemeenteraad wil stellen aan een toekomstig bouwplan.