De burgemeester en zijn boa- en politieteam.
De burgemeester en zijn boa- en politieteam. Foto: Gemeente Weesp

Politie Weesp klaar voor 'donkere dagen offensief'

WEESP Burgemeester Bas Jan van Bochove, de Weesper wijk- en politieagenten en de buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) hebben dinsdag in het stadhuis van Weesp het startsein gegeven voor het jaarlijkse 'donkere dagen offensief'. In deze periode wordt extra aandacht gevraagd voor onder meer inbraakpreventie.

De politie let extra op, maar ook aan inwoners wordt gevraagd dat te doen, zegt de burgemeester. "Het is een oproep aan alle Weespers om goed op te letten in eigen huis en in de buurt. Grote delen van de dag is het donker en wie verkeerde bedoelingen heeft, neemt daarin zijn ruimte. Dat moeten we met elkaar zien te voorkomen." Het offensief gaat verder dan alleen inbraakpreventie: ook verkeersveiligheid verdient aandacht, denk aan deugdelijke verlichting op de fiets. Aan het einde van het jaar is ook het optreden tegen te vroeg afgestoken vuurwerk een klusje voor politie en boa's.
De burgemeester maakte van de gelegenheid gebruik om het vuurwerkverbod voor een deel van het centrum van Weesp onder de aandacht te brengen. Die is dit jaar voor het eerst.