Adri de Bruijn neemt afscheid als directeur Enter Media

WEESP Na meer dan 25 jaar heeft Adri de Bruijn afscheid genomen als directeur van Enter Media, uitgever van onder meer het WeesperNieuws. Jan Piersma is zijn opvolger.

De Bruijn richtte in 1991 het WeesperNieuws op. Daar vloeide uitgeverij Enter Media uit voort. In de afgelopen jaren werd het verzorgingsgebied uitgebreid, eerst met Diemen en later met de andere plaatsen in het Gooi. Afgelopen zomer werd een samenwerking aangegaan met BDU Media, uitgever van onder meer het Vechtjournaal en de Gooi en Eembode. De Bruijn is ook directeur van Pubble, het bedrijf dat hij vijf jaar geleden startte en dat kostenbesparende software ontwikkelt voor uitgevers van (onder andere) lokale nieuwsbladen. Pubble maakt een enorme groei door, zodat De Bruijn zich daar nu volledig op wil richten. Zijn opvolger Jan Piersma kent de uitgeverswereld uit zijn tijd bij Wegener en de Persgroep.


Celstraf voor beledigen wijkagent

WEESP Een cryptische boodschap op de stoep voor het raadhuis van Hilversum heeft een 46-jarige man een week celstraf opgeleverd. Het gaat om dezelfde persoon die eerder het politiebureau in Weesp bekladde.

Dit keer had de man de naam van een Weesper wijkagent op de straat gekalkt. De agent zou samen met anderen kinderen hebben gestolen, zo luidde de boodschap op de stoep. Van de anderen waren alleen de initialen gebruikt. De wijkagent deed aangifte van smaad en de rechter gaf hem gelijk.


Staat van Stasse blijft toch op 2

WEESP Stefan Stasse blijft met de 'Staat van Stasse' op Radio 2. Dat heeft de NPO bekendgemaakt.

Het succesvolle programma dreigde naar het minder goed beluisterde Radio 5 te moeten verhuizen vanwege gepuzzel in de programmering. Dat zorgde voor veel protest onder de vaste luisteraars. Er werd een actie op touw gezet om het programma te behouden, en met succes.