Van de lezers

Fietsende scholieren

Graag wil ik reageren op het artikel over het op de stoep fietsen van de jeugd van en naar het Vechtstede College. Het fietsgedrag van deze jongeren is echt heel erg. Ik zie regelmatig dat zij met hordes tegelijk vanaf de Roskambrug via de verkeerde kant van de weg de stoep op fietsen tot aan hun school. Ouderen gaan van schrik aan de kant, ook zij die op de bus staan te wachten. Dat is toch de omgekeerde wereld? Als je er wat van zegt - wat ik netjes doe - gaan ze hard lachen en fietsen gewoon door; een enkeling zegt sorry, maar fietst ook gewoon door. Wellicht kan de schoolleiding hier wat aan doen en de fietsers leren bij de Roskambrug rechtdoor te fietsen de Stammerdijk op. Zo komen ze veilig en zonder gevaarlijke situaties bij school en wij ouderen kunnen dan weer rustig op de stoep lopen zoals het hoort.
Mevr. K. de Oude

Column Burggraaff

Beste Hans Burggraaff, wat ging je toch tekeer in je column van afgelopen week. "Weesp in de uitverkoop en het grote geld regeert". En dat voor zo'n vriendelijke huisarts. Maar toen viel het kwartje. Jij bent niet alleen huisarts, pleitbezorger Weesper vlag en oud-voorzitter Oranjevereniging volgens het onderschrift onder je foto, maar ook voorzitter van het CDA! En laat nu toevallig de CDA-fractie als kleine minderheid een voorstander van Gooise Meren zijn. Ja, dan snap ik wel waar de gedachte achter jouw column vandaan komt. En wat je zegt over de stadspartij die ontrouw lijkt aan de eigen uitgangspunten is natuurlijk overdreven, maar dat hoort bij de stijl van een column. De WSP was en is voor een zelfstandig Weesp en met een ambtelijke fusie blijft dat ook zo. Zeer zeker de eerste vier jaar en hopelijk langer. Maar we sluiten onze ogen niet voor de realiteit, dus als we gedwongen worden om toch bestuurlijk te fuseren, dan zullen wij keihard knokken om voor Weesp het allerbeste er uit te halen. Wij willen er inderdaad voor zorgen dat Weesp Weesp blijft. Blijft over de vraag: had je dit ook geschreven als de WSP voor Gooise Meren had gekozen?
Tineke Booij, voorzitter WSP

Armstedan

Toen onze mop een bak met geld werd.
Herman Spee, Weesp

Dominic

Dominic Seldis, wat geweldig dat je in het programma de TV-showbij Ivo Niehe aan Weesp fantastische promotie hebt gegeven door het je eigen kleine geheim te noemen. Ik denk dat veel Weespers er net zo over denken. Natuurlijk kijk ik op zondag naar Maestro, waar jij als jurylid een opvallende taak hebt. Nu wil ook wel eens een jurylid zijn, want je woont sinds 2008 in Nederland en nog durf je niet je openlijk Nederlands te spreken. Kom op Dominic, uit de kast ermee. Iedere statushouder in Weesp wordt geacht in 3 jaar verstaanbaar Nederlands te spreken, dus volgend seizoen Maestro met Nederlands commentaar.
Albert van Elst, Weesp