De tijdelijke gevel van Nelis trekt bekijks.
De tijdelijke gevel van Nelis trekt bekijks. Foto: Marieke van Veen

's Zomers een ijssalon, 's winters een iglo

WEESP In de Slijkstraat prijkt sinds afgelopen weekend een enorme iglo. Het gaat om de wintergevel van Nelis' IJssalon.

De entree van de ijssalon wordt elk jaar betimmerd. Dat was altijd in de vorm van een skihut. Dit keer had manager Jonathan Sas zin om het eens anders aan te pakken. Een vriend van hem die jachtinterieurbouwer is, ontwierp voor hem een iglogevel. De platen vallen als een puzzel in elkaar en zijn met de hand geschilderd.

Huh? Een iglo?

Het resultaat werd zondag onthuld. De weken ervoor werden Weespers via Facebook nieuwsgierig gemaakt. Sas had anoniem een pagina aangemaakt waarin hij wel meldde dat er een iglo kwam in de Slijkstraat, maar niet op welk adres. Veel mensen vermoedden wel dat het iets met de ijssalon te maken had, maar ze wisten het niet zeker. Zondag ging de iglo open. De gevel blijft zo gedurende het winterseizoen. De ijssalon is de komende weken wel dagelijks open, maar - op de vrijdag na - niet 's avonds. Binnenkort kunnen de kerstdessertbestellingen weer doorgegeven worden.

Weesper lekkers samen in één pakket

WEESP Zeven Weesper ondernemers hebben de handen ineengeslagen en samen een kerstpakket samengesteld. Het pakket heet Weesper Welvaart en bevat uitsluitend ambachtelijke, lokale producten.

Weesp is gebouwd op genot. De productie van bier, jenever en chocola maakte van Weesp een stad die ertoe deed en nog steeds is Weesp doordrongen van lekkernijen. De afgelopen jaren zijn er steeds meer lokale producten bij gekomen. Genoeg om er een kerstpakket mee te vullen. Leuk als blijk van waardering voor medewerkers en zakenrelaties, maar ook binnen de familie zal het in de smaak vallen. Het pakket bevat een stol van bakker Cor Mühl, kruidkoekmix van korenmolen de Vriendschap, Berenburgkruiden van Anker, Weesper rotsjes en Picasso bonbons van Patisserie & Chocolaterie Boom, studentenhaver van Pronk Juweel, bier van Wispe en een stuk kaas van De Groene Griffioen. Het pakket is te koop via www.pronkgeschenken.nl.