Jonge politica voert VVD in Weesp aan

WEESP Een jonge vrouw met politieke ambities, kom er maar eens om. De VVD in Weesp heeft Laura van Dalen binnen de gelederen en de leden stemden haar tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Voor zover bekend is zij de jongste lijsttrekker in decennia, misschien zelfs wel ooit in Weesp. Van Dalen laat weten vereerd te zijn met het vertrouwen van de leden. "Ik ben trots en blij dat ik de mooie, diverse lijst van de VVD Weesp mag aanvoeren. Wij gaan er samen voor zorgen dat het karakter van Weesp behouden blijft, met wie wij ook gaan fuseren." Hawre Rahimi (nu nog in de raad voor de WSP) is door de leden op plaats twee gekozen. De huidige fractievoorzitter Marten Snijder staat op 3, gevolgd door Fons Pommée en Marijke de Mooij.


Renzenbrink lijsttrekker CDA Weesp

WEESP Jan Renzenbrink is, net als vorig jaar, lijsttrekker van het CDA in Weesp tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Verder staan John van Baars, Katinka Hilders-van de Wetering, Cees Sluijk en Miriam van Straten-Nagel hoog op de CDA-lijst. Renzenbrink: "We hebben een goede lijst met echte volksvertegenwoordigers die weten wat er speelt in de samenleving." Het CDA heeft nu twee zetels in de gemeenteraad.


Hoor de wind waait door de toren

WEESP Sinterklaas en zijn pieten gaan ook in Weesp weer de daken op. Klaarblijkelijk ook het dak der daken: dat van de Grote Kerk. Sinds gisteren klinkt er voorafgaand aan het hele uur een sinterklaasliedje vanuit de carillontoren.

Hoe dat precies zit, moeten we nog maar eens aan stadsbeiaardier Bauke Reitsma vragen, die normaal gesproken de speeltrommel versteekt. Feit is wel dat in de tentoonstelling 'Uitgelicht' in het Weesper Museum precies staat omschreven hoe de automatische melodieën vanuit de toren tot stand worden gebracht.