Cor Snor-prijs zit er niet in

WEESP Het was zo'n sympathiek idee, maar de Cor Snor-prijs stopt voordat hij ooit maar één keer is uitgereikt. De naamgever, Cor van der Poel, ziet ervan af.

Toen Van der Poel deze zomer afscheid nam van bedrijvenvereniging IVW, eerde het IVW-bestuur haar erelid met de instelling van deze prijs. Van der Poel toonde zich zeer verguld, maar stuit in de uitwerking nu op onoverkomelijke bezwaren. Hij wilde een sociaal-maatschappelijke organisatie in het zonnetje zetten en daar ook een geldprijs aan verbinden. Maar het IVW-bestuur heeft daar andere ideeën over, waarop Van der Poel aangaf dat het voor hem niet meer hoeft. IVW-voorzitter Reinier Momaal vindt het jammer dat het zo loopt. "Het was een eerbetoon met de beste bedoelingen. Maar we komen er helaas niet uit."


Samenwerking op gebied van verslavingszorg

WEESP The Home Clinic en het Sociaal Wijkteam van de gemeente Weesp gaan een samenwerkingsovereenkomst aan.

Beide organisaties werken al enige tijd samen, maar er worden nu betere afspraken gemaakt over het delen van persoonsgegevens. The Home Clinic aan de Van Drosthagenstraat biedt verslavingszorg aan huis. Het Sociaal Wijkteam schiet Weespers die problemen hebben te hulp. Als het probleem samenhangt met een alcohol- en/of drugsverslaving kan het wijkteam doorverwijzen naar The Home Clinic. Het wijkteam wil in dat geval wel graag op de hoogte blijven van het verloop van de behandeling. De polikliniek stemt daarmee in, op voorwaarde dat er een samenwerkingsovereenkomst op papier wordt gezet. Er worden namelijk strenge eisen gesteld aan het delen van persoonsgegevens in het kader van het medisch beroepsgeheim.


Alleen pinnen in de bus

REGIO Contant betalen bij de buschauffeur is vanaf 1 januari niet meer mogelijk bij Connexxion in de Gooi en Vechtstreek.

Reizigers zonder ov-chipkaart kunnen vanaf dan alleen met hun bankpas of creditcard een los kaartje kopen.