Speeltuintjes worden natuurlijke ravotplekken

WEESP Jeugd moet straks lekker kunnen ravotten op het stukje gemeentegroen tussen de Sinnigvelderstraat en de Waarschapsstraat. De gemeente wil er volgend jaar een 'natuurspeelplaats' inrichten. Ook aan de Heemraadweg moet zo'n natuurspeelplaats komen.

Speeltoestellen zijn niet altijd nodig. Volgens de nieuwste inzichten op het gebied van buitenspelen vormen natuurlijke elementen als een kei, bosjes, reliƫf en een boomstam al een aantrekkelijke speellocatie. Het collegevoorstel aan de raad spreekt dan ook van een 'ravotplek'. De speelplek aan de Waarschapsstraat staat op de nominatie om opgeknapt te worden. De gemeente wil dat combineren met de speelplaats aan de Heemraadweg. Bij beide speelplekken is het uitgangspunt dat er een combinatie gemaakt gaat worden van een deel van de speeltoestellen die er nu staan en het natuurlijk spelen. Het moet 20.000 euro kosten. De inrichting wordt samen met de bewoners gemaakt.


Regelingen voor minima in handig boekje

WEESP Welke hulp kan de gemeente bieden voor mensen die moeten rondkomen van een laag inkomen? De gemeente Weesp zette alle regelingen in een handig boekje met de titel 'Kansenwijzer'.

Weesp kent een ruimhartig minimabeleid, maar niet iedereen die er recht op heeft weet deze regelingen ook te vinden en maakt er gebruik van. Met de Kansenwijzer hoopt de gemeente dat meer mensen de weg naar deze hulp ook weten te vinden.

Een van de regelingen die opgenomen zijn in de Kansenwijzer is het onlangs door de gemeenteraad vastgestelde Kindpakket. Dat is een pakket aan regelingen voor kinderen van ouders met een laag inkomen. De Kansenwijzer is een boekje dat laat zien welke regelingen er allemaal zijn en voor wie ze zijn bedoeld. Het is vorige week huis-aan-huis verspreid, vaak tegelijk met het WeesperNieuws. Er wordt verwezen naar de Kansenwijzer op internet. Daar kan per regeling gelezen worden aan welke voorwaarden iemand moet voldoen en hoe een aanvraag verloopt.

www.weesp.nl/kansenwijzer