Ouder en kind kunnen samen kijken naar voorlichting over vuurwerk

WEESP Basisscholen De Terp, de brede school Kors Breijer en de Triangel hebben de brandweer op bezoek gehad. Zij gaven aan de groepen 8 een gastles over veilig omgaan met vuurwerk.

Alle basisscholen krijgen deze mogelijkheid aangeboden. Nog tot en met de kerst gaat de brandweer groepen 8 in de hele Gooi en Vechtstreek langs. In totaal gaat het om 110 lessen. Scholen die de les om wat voor reden dan ook niet hebben ingepland, krijgen volgende week informatie over een digitaal lespakket. Dit pakket staat nu al online. Volgens Norbert de Jager, seniormedewerker Brandveilig Leven, is deze presentatie ook interessant voor ouders: "Je kunt er samen met je kind naar kijken en het er dan over hebben en afspraken maken." Wie zich online registreert krijgt vijf dagen toegang tot het interactieve lespakket. Deze service is gratis.

www.4vuurwerkveilig.nl.


Laatste loodjes Nieuwstad

WEESP De stratenmakers zijn op het laatste deel van de Nieuwstad aangekomen. Nog voor de feestdagen is de hele straat weer berijdbaar.

De Nieuwstad is tussen de Breedstraat en de Utrechtseweg deels opnieuw ingericht. De stoep en de rijweg hebben nieuwe stenen gekregen. De haakse parkeervakken aan de grachtzijde zijn vervangen door langsparkeervakken, onderbroken door enkele stukken groen. Er komen in totaal drie verkeersdrempels, waarmee de straat tot 30 km/uur-zone kan worden omgedoopt. Het werk langs de gracht is (bijna) klaar, er wordt nog gewerkt van de Wolleweversbuurt tot aan de Utrechtseweg. Fietsers moeten nu afstappen of omrijden. Het werk begon in oktober.


Motorrijder verongelukt

MUIDEN Op de A1 bij Muiden is in de nacht van zondag op maandag een motorrijder om het leven gekomen.

De motorrijder ging door nog onbekende oorzaak onderuit en overleed.