Joop en Marga van Wijngaarden genieten van Marga's afscheidsfeest.
Joop en Marga van Wijngaarden genieten van Marga's afscheidsfeest. Foto: Jan Woudsmaschool

Afscheid van juf Marga van Wijngaarden

WEESP De Jan Woudsmaschool in Driemond heeft vorige week woensdag afscheid genomen van juf Marga van Wijngaarden. De Weespse gaat genieten van haar pensioen.

Marga is vele jaren onderwijsassistent geweest op de Driemondse basisschool. Daarvoor werkte ze op de Kors Breijerschool in Weesp, waar haar man Joop van Wijngaarden ook werkte. Hij was tot vijf jaar geleden de directeur van deze school en ging in de zomer van 2012 al met pensioen.

Om de juf te bedanken hadden de leerkrachten en leerlingen van de Jan Woudsmaschool stiekem een feest voorbereid. Marga werd onthaald met een erehaag en een afscheidslied. Daarna volgden allerlei verrassingen, zoals een speciaal voor de gelegenheid geschreven kleutermusical over de berenzolder van juf Marga. Ook kreeg ze een boek waarin alle kinderen tips geven over wat de Weespse in haar nieuw verworven vrije tijd allemaal zou kunnen doen. Vervelen zal ze zich vast niet, ze heeft nu meer tijd om samen met Joop fietsvakanties te houden en concerten te bezoeken.