The Victory werd zaterdag in eigen huis kampioen.
The Victory werd zaterdag in eigen huis kampioen. Foto's: Jeroen Heemskerk

Tafeltennissers promoveren naar landelijke tweede divisie

De tafeltennissers van The Victory werden zaterdag kampioen in eigen huis. Hiermee is het Weesper tafeltennis weer helemaal back on track.

WEESP Veni Vidi Vici: deze bekende Latijnse uitspraak die Julius Caesar in het jaar 47 voor Christus deed, is ook van toepassing op de selectie van The Victory. Al bij aanvang van het seizoen lieten de mannen weten met minder dan het kampioenschap geen genoegen te nemen en die belofte wisten ze zaterdag te verzilveren. En dat wordt beloond met promotie naar de landelijke tweede divisie.

Het Weesper team, bestaande uit Frank van der Wurff, Fjodor Rademaker en Rutger Jacobi, moest met minstens 7-3 winnen van koploper en concurrent DOV.

Van der Wurff op Radio Weesp: "Bij de uitwedstrijd van vijf weken geleden werd het nog 5-5. Om niets aan het toeval over te laten hebben we de laatste tijd extra getraind." Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want The Victor sloot de kampioenswedstrijd af met 9-1 op het scorebord. Volgend seizoen speelt het team landelijke tweede divisie, kunnen de Weespers dat aan? Van der Wurff: "Fjodor en ik hebben bij een andere clubs al eens landelijke eerste divisie gespeeld. Ik moest toen wel op mijn tenen lopen, maar Fjodor redt het wel op dat niveau. Voor Rutger wordt het nieuw, maar hij heeft veel potentie dus dat komt vast goed. Ik weet niet of het ambiƫren van de eredivisie als volgende stap realistisch is. Ik denk dat we straks eerst maar eens moeten laten zien dat we lekker kunnen meedraaien."

Sinds het vertrek van vierde man Max Koopman staat het team wel onder druk. Van der Wurff: "Spelen met invallers is niet ideaal. Nu we naar de tweede divisie gaan is een speler van een andere vereniging bereid onze kant op te komen. Hopelijk gaat dat door. Dat zou heel goed zijn voor de versterking in de breedte van ons team."

TTV speelt DOV compleet weg.