Onbestendig, soms veel wind, kans op lichte nachtvorst

Vooralsnog hangt er nog geen echt winterweer in de lucht. Donderdag passeert een koufront met regen en veel wind. Daarachter stroomt met een noordwestelijke stroming polaire lucht naar onze omgeving met veel wisselvalligheid. Er is dagelijks kans op enkele buien, soms met een winters karakter.

Donderdag en vrijdag

Donderdag neemt de bewolking toe met in de loop van de middag en avond enige tijd regen. De naar zuid krimpende wind wakkert stevig aan. Aan de kust tot hard of mogelijk stormachtig met boven land zware windstoten. Het wordt 9 graden. Vrijdag volgen geregeld buien, soms in de vorm van hagel. De westenwind neemt iets in kracht af, maar blijft stevig doorstaan. Het wordt 's middags circa 5 graden.

Het weekeinde

Ook in het weekeinde is het zeer onbestendig. Er vallen geregeld buien in de vorm van regen of hagel, een enkele met onweer. Vooral zondag en maandag kunnen buien ook vergezeld gaan van natte sneeuw. Af en toe klaart het even op. In de nacht daalt het kwik tot rond het vriespunt met kans op lichte vorst. Overdag wordt het 3 à 4 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige westenwind.

Weetje

De herfst was zacht en nat. Met een gemiddelde temperatuur van 11.4 graden staat de herfst 9e in de top 10 van warmste herfstseizoenen sinds 1901. Ter relativering: in de top 10 staan negen herfstseizoenen sinds 1999. Met 305 mm neerslag in onze regio (240 mm normaal) was de herfst nat. Het aantal zonuren (317) was vrijwel gelijk aan het langjarig gemiddelde (314 uur).