Stapje verder met plan van aanpak parkeren

WEESP De aanpak van het parkeerprobleem in Weesp gaat stapje voor stapje. In de raadscommissie werden deze week de uitgangspunten voorzichtig onderstreept.

B en W presenteerden eerder dit jaar de resultaten van een parkeeronderzoek, kortgeleden gevolgd door een parkeeradvies. Daarin staat dat er een combinatie van maatregelen nodig is, waaronder uitbreiding van het gebied voor betaald parkeren en het invoeren van parkeervergunningen in een aantal wijken.

De impact van deze maatregelen is dermate groot dat verkeerswethouder Astrid Heijstee (WSP) daarover eerst uitgebreid met de inwoners wil praten. Daarmee wil ze een zo groot mogelijk draagvlak creƫren voor een voorstel aan de raad. Niet iedere partij is het daarmee eens. Voor 'Weesp bij Gooise Meren' is er al genoeg met inwoners gesproken en moet er meer haast gemaakt worden. Het CDA wilde zich helemaal nergens op vastleggen en ontweek de discussie.

Vaker op de fiets

De wethouder vroeg de raadscommissie om enkele uitgangspunten te onderschrijven. Naast het brede participatietraject en de parkeerregulering wil Heijstee onder meer het gebruik van lokaal openbaar vervoer en de fiets aanmoedigen. De commissie onderschreef de uitgangspunten, zodat de wethouder daar nu op kan voortborduren.


Wie bouwt betaalbare woningen?

WEESP Welke projectontwikkelaar kan er betaalbare woningen bouwen op de plek van de gesloopte Jan Woudsmaschool aan de Waarschapsstraat?

De gemeente Weesp opent in het nieuwe jaar de inschrijving voor het bouwproject. Uitgangspunt is dat er vooral betaalbare woningen voor jongeren komen. Twee derde van het project moet bestaan uit betaalbare koopwoningen met een maximale koopprijs van 180.000 euro en sociale huurwoningen met een huurprijs tot 710 euro per maand.

Rond april moet bekend zijn welke projectontwikkelaar aan de slag mag.