Friso Verhoeve en Gerhard van Galen kochten Golfcentrum Weesp.
Friso Verhoeve en Gerhard van Galen kochten Golfcentrum Weesp. Foto: Sjoerd Stoop

Nieuwe eigenaars: 'Samen de volgende stap zetten met het golfcentrum'

Golfcentrum Weesp heeft nieuwe eigenaars. Nog heel even en dan gaat de baan weer open. De komende jaren moet de golfbaan een fenomeen worden.

WEESP Er staat de komende jaren heel wat te gebeuren op de golfbaan van Golfcentrum Weesp. De golfbaan werd onlangs verkocht aan Gerhard van Galen en Friso Verhoeve. De twee hebben grootse plannen om de baan weer helemaal op de kaart te zetten. "Het moet de baan worden zoals velen hem al met succes kennen, maar dan net even beter", zo vertellen ze.

De aankoop van de golfbaan was voor de twee de slotsom van een paar spannende weken. "Je moet natuurlijk altijd afwachten of je bod geaccepteerd wordt. Toen we hoorden dat de golfbaan aan ons gegund werd, hebben we er in het centrum van Weesp samen een biertje op gedronken."

De twee Noord-Hollanders hebben al vele jaren ervaring met golfbanen en werkten al eerder samen bij het beheren en aanleggen van golfbanen. Nu komt Weesp dus op hun pad. "We hoorden van het bankroet en waren al snel enthousiast om met de golfbaan aan de slag te gaan. We hebben er wel even over gesproken samen, maar vonden de golfbaan erg interessant", zo vertellen ze. "We kenden de baan van naam, maar waren er allebei nog nooit geweest. Toen we er voor de eerste keer kwamen, zagen we al snel dat deze baan kansen heeft. Er staat een leuk clubhuis, waar je heel wat leuks van kunt maken. En de baan zelf heeft ook zeker kansen. Daar moet wel het een en ander aan gebeuren, maar daar gaan we mee aan de slag. Daar hebben we allebei heel veel zin in. Het wordt echt een uitdaging."

Er moet op korte termijn veel gebeuren om de golfbaan klaar te maken voordat de baan rond maart of april weer open kan. "Het eerste dat we moeten aanpakken is de drainage van de baan. De baan staat nu al snel onder water als het geregend heeft. Een betere drainage komt de speelverbetering van de baan ten goede. Als we dat gedaan hebben gaan we de driving range aanpakken."

Als de baan weer open kan, wordt er gekeken naar het clubhuis. "Daar hoeft niet heel veel aan te gebeuren, want het is een erg mooi clubhuis. Wel gaan we zorgen voor een goede invulling van de horeca. Hoe we dat precies gaan aanpakken moeten we nu nog bekijken. Daarnaast willen we het clubhuis met name op het gebied van presentatiemogelijkheden uitbreiden, voor bedrijven om maar wat te noemen. Daar valt nog terrein te winnen."

De komende jaren hopen de twee kopers van Golfcentrum Weesp heel wat stappen te zetten om de golfbaan verder op de kaart te zetten. "We willen meer golfclinics aanbieden, maar ook andere activiteiten. We denken onder meer aan footgolf, zeg maar golfen met een voetbal. Dat wint momenteel erg aan populariteit. Daarnaast denken we onder meer aan boogschieten of jeu de boules. En om vast een paar jaar verder te kijken: we zouden graag zien dat de baan groter wordt. We hebben nu negen holes, dat zouden er achttien kunnen worden. We denken eraan om onder meer wat langere holes aan te leggen. Maar dat is voor later. We gaan nu eerst hard werken om de baan weer helemaal klaar te maken. De belangrijkste dingen moeten eerst gebeuren."

'Het verraste ons hoe goed de baan is, erg knap van de vereniging'

Wat er de komende jaren ook allemaal op stapel staat, de twee kopers van het golfcentrum hechten er veel waarde aan dat alles gebeurt in samenwerking met de golfvereniging. "We zullen hoe dan ook veel met ze gaan overleggen. Zelf zijn we ook meteen lid geworden van de golfvereniging. Dat hebben we gedaan zodat we weten wat er allemaal speelt, maar ook omdat we graag een goede band kweken met de golfers zelf", zo vertellen ze. "Dat we nu zo snel met de baan aan de slag kunnen gaan, komt vooral door de golfvereniging. Het heeft ons verbaasd hoe de baan erbij lag toen we voor de eerste keer kwamen kijken. Daar hebben ze heel hard aan gewerkt. We hebben dan ook heel veel waardering voor al die vrijwilligers die dat hebben gedaan."

Er moet onderhoud gepleegd worden aan de baan.