Ook strooien op 'gladde top 20'

WEESP Bij sneeuw en andere gladheid gaan medewerkers van de gemeente er bij nacht en ontij op uit om te schuiven en te strooien op de doorgaande wegen, in het centrum en in de buitengebieden. Maar stoepen en veel fietspaden niet. Het CDA wil dat dat verandert. Dat idee krijgt volop steun van lezers van het WeesperNieuws.

De CDA-fractie wil bij de gladheidsbestrijding meer prioriteit voor fietsroutes en voetpaden. Omdat de mobiliteit in Weesp wezenlijk aan het veranderen is, zo constateert de partij.

Top 20 knelpunten

"In Weesp wordt meer gefietst, meer gelopen en zijn er steeds meer ouderen die thuis blijven wonen en toch inkopen nodig hebben. Bij het lopen op de stoepen merk je zichtbaar dat er meer ouderen moeite hebben om zich staande te houden. Het gaat bijvoorbeeld over looproutes naar winkels en gezondheidszorg zoals de Zwaantjesbrug en Binnenveer, de Groeneweg, de Amstellandlaan en richting station. Voor fietsen is er veel verkeer tussen Aetsveld, Leeuwenveld en de scholen." De partij wil nu met behulp van de Weespers een top 20 van knelpunten opstellen waar in de toekomst ook gestrooid moet worden. Op onze website werd al massaal op dit bericht gereageerd. Er is veel bijval voor het idee, maar er wordt ook gewezen op de eigen verantwoordelijkheid van inwoners.

29