In de wensenbus werden mooie wensen gestopt, voor mensen zelf of voor een ander.
In de wensenbus werden mooie wensen gestopt, voor mensen zelf of voor een ander. Foto: Ruth van Kessel

'Het was zo leuk om de blije gezichten te zien'

WEESP Errold Jessurun vierde het 25-jarig jubileum van zijn zaak Jess Optiek het afgelopen jaar met aandacht voor - eenzame - ouderen. Dat ging van een boottocht met 45 mensen over de Vecht tot een bezoekje aan een tuincentrum.

door Ingrid Voet

Om het jubileum te vieren, wilde Jessurun iets weggeven aan zijn klanten, maar dan eens niet in de vorm van een cadeautje, taartje of korting, maar een beetje extra aandacht voor ouderen. Op de toonbank stond een wensenbus waarin iedereen, klant of niet, een wens mocht inleveren voor zichzelf of voor een ander. "Zelf vragen deze mensen niet snel iets, heb ik gemerkt. Na het artikel over onze jubileumactie in het WeesperNieuws boden zich meteen vrijwilligers aan die wilden helpen om een wens mogelijk te maken. Dat vond ik zo mooi: de betrokkenheid in Weesp is groot."

Om zo veel mogelijk mensen blij te maken, organiseerde Jessurun in juli een boottocht. "Die werd mede mogelijk gemaakt door Apotheek Ballintijn, Rabobank, Enter, Esize, JAN accountants, Vuurtoren makelaars, en Aannemingsbedrijf CTJ van Vliet. 45 mensen gingen er mee. Mijn dochters hielpen ook. Het was een geweldige dag: een gebakje, een drankje, accordeonmuziek en een ijsje aan het einde." In januari verraste Jessurun ouderen bij diverse bijeenkomsten met een taartje bij de koffie. En dan de wensen. Een keer met iemand naar het theater of de bioscoop werd vaak gewenst en is het afgelopen jaar ook diverse keren mogelijk gemaakt. "Een mevrouw wilde heel graag nog eens naar het tuincentrum, iets dat ze vroeger vaak deed, maar niet meer kon. Dus hebben we een vrijwilliger met haar mee laten gaan en ze heeft een heerlijke middag gehad. Afgelopen weekend nog is er iemand naar het theater geweest."

De jubileumactie van Jessurun en zijn team wordt enorm gewaardeerd. "Mensen vonden het een mooi gebaar. Wij vonden het ook erg leuk om ons jubileum zo te vieren en de blije gezichten te zien. Eén mevrouw kwam zelfs, in haar rolstoel, naar de winkel om ons een bloemetje te brengen als bedankje." Het jubileumjaar wordt begin 2018 afgesloten met een feestje voor ouderen. Wat Jessurun betreft, wordt de boottocht volgend jaar weer georganiseerd. Hij blikt terug op een mooi resultaat van de jubileumactie, maar heeft ook gemerkt hoe moeilijk het is om juist eenzame ouderen te bereiken. "Eenzaamheid is toch nog steeds wel een taboewoord. Ik heb geprobeerd een klein beetje bij te dragen aan het verbinden van mensen."

Wat Jessurun betreft, is er volgend jaar weer een boottocht
De boottocht was een groot succes.