Jos en Fen Liefting-Handjes.
Jos en Fen Liefting-Handjes. Foto: Ingrid Handjes

Fen stond 60 jaar geleden te bibberen in haar trouwjurk

WEESP Op woensdag 19 december 1957 was het een veel koudere winterdag dan dit jaar. Fen Liefting-Handjes weet het nog goed, want die dag gaf ze haar jawoord aan haar Jos. "Ik stond te bibberen in mijn trouwjurk, gelukkig had ik er een bontcapeje bij gehuurd, dat hield het nog een beetje draaglijk."

Fen (79) en Jos (83) vierden vorige week dinsdag hun 60-jarig huwelijk in Proeverij de Kroon. Samen met familie genoten ze daar van taart, soep en een lunchbuffet. "Het was erg gezellig. We vierden het expres in de middag omdat veel familie wat verder weg woont. Als je een jaartje ouder wordt, vind je in het donker rijden vaak niet meer zo prettig."

De Weespse ontmoette Jos via een vriendin: "Haar vriend zat in militaire dienst in Den Haag. Toen ze hem ging opzoeken vroeg ze of ik meewilde, ook omdat die jongen een leuke kameraad had. Dat was Jos. Aan het eind van die dag vroeg hij of hij me in Weesp mocht opzoeken. Dat leek me leuk en dat heeft hij ook gedaan. En na die ene keer kwam hij steeds vaker."

"We trouwden 2,5 jaar later, ik was toen 19. Door te trouwen hoopten we in aanmerking te komen voor een woning." Eenmaal gesetteld kreeg het stel drie kinderen. Jos was vrachtwagenchauffeur, ook internationaal, en hierdoor veel van huis. Altijd fijn als hij dan weer thuis kwam. Ze kunnen het nog steeds goed vinden samen. Het leukste aan haar man vindt Fen zijn aardige en behulpzame karakter.