Man gewond bij straatroof

WEESP Bij het station van Weesp is zaterdagavond een man beroofd. Dat ging gepaard met een vechtpartij. Het slachtoffer raakte gewond en zijn auto werd vernield.

Rond 20.15 uur kwam een melding van een vechtpartij tussen twee groepen jongeren bij het Stationsplein. Agenten gingen erheen en troffen een gewonde man aan. Hij vertelde dat hij met wat vrienden en zijn auto op de parkeerplaats naast het station stond toen er twee jongens aankwamen die zijn jas en geld wilden hebben. De man gaf hier geen gehoor aan, waarna hij in een gevecht met de verdachten belandde. Vanuit het station kwamen meer onbekende jongens aanrennen, die het slachtoffer ook sloegen. Hierbij werd hij onder andere met een metalen voorwerp op zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer en zijn vrienden wisten hierna toch de auto te starten en weg te rijden. De verdachten zagen hierbij nog de kans om een ruit in te slaan. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn hoofd. Er werd niemand aangehouden, maar de politie doet nog onderzoek en vraagt getuigen zich te melden.


Aandacht voor besneeuwde stoep

WEESP Verantwoordelijk wethouder Herman Tuning (GroenLinks) vond de aansporing niet nodig. Toch kreeg het voorstel van het CDA om meer aandacht te geven aan gladheidsbestrijding op fiets- en wandelpaden brede steun in de gemeenteraad.

CDA-raadslid Cees Sluijk begon met te zeggen dat het geenszins de bedoeling was geweest om kritiek te leveren op de mannen en vrouwen die tijdens de sneeuwval van deze maand bij nacht en ontij dubbele diensten hebben moeten draaien om de wegen begaanbaar te houden. Waar het de partij wel om te doen was: meer aandacht voor stoepen en fietspaden, want daar blijft het nog weleens te glad. Wethouder Tuning stelde dat er bij elke periode van gladheid direct wordt ingesprongen op klachten en dat er constant wordt geëvalueerd en bijgestuurd. De raad erkende dat er veel goed werk wordt geleverd. Toch vindt ze dat het geen kwaad kan om bij de gladheidsbestrijding meer oog te hebben voor de wandel- en fietsroutes. Via een korte enquête moet een top 20 van knelpunten worden opgesteld, waar dan bij de volgende sneeuw- of vorstperiode extra aandacht voor moet komen.