Raad geeft signaal aan eigenaar winkelgrond Achtergracht

WEESP De gemeenteraad van Weesp wil de druk opvoeren op De Grutterij, de eigenaar van het braakliggende terrein aan de Achtergracht. Ze nam een motie aan die het college de opdracht geeft te onderzoeken welke machtsmiddelen er nog zijn om de eigenaar te bewegen het winkelcentrum aldaar af te bouwen.

Wethouder Peter Eijking (PvdA) toonde zich niet gelukkig met die motie, want hij zegt dat alles al is onderzocht en dat de gemeente nu eenmaal geen formele middelen heeft om de eigenaar te dwingen. Het veranderen van de bestemming van het perceel, zoals de raad suggereerde, is volgens hem om tal van redenen een heilloze weg. Of de motie tot iets concreets leidt, valt dan ook te bezien. Toch werd hij in meerderheid aangenomen. Lars Boom van de WSP zei: "Het signaal van de raad kan niet duidelijk genoeg zijn."

De grond ligt braak omdat er nog geen partij is gevonden die naast de Albert Heijn een grote winkel wil of mag beginnen. Zolang er geen huurder in zicht is, wacht De Grutterij met bouwen.