Afbeelding

Grundfos daagt installateurs uit
met de nieuwe ALPHA3

Grundfos daagt installateurs in Nederland uit om te laten zien hoe snel zij een opdracht kunnen uitvoeren aan de vernieuwde ALPHA3. De Nederlandse winnaar dingt mee naar de Europese titel. Deze competitie vindt plaats tijdens de Heating Campaign roadshow waarmee Grundfos momenteel door het land trekt.

De roadshow legt de aandacht op het zojuist geïntroduceerde ALPHA3-systeem, inclusief een demonstratie van de GO Balance app. Het nieuwe ALPHA3-systeem herdefinieert de mogelijkheden van wat een kleine circulatiepomp kan betekenen voor de gebruiker en de installateur. Vooral van de mogelijkheid om belangrijke systeemgegevens op afstand te kunnen uitlezen wordt geprofiteerd, want met een goed uitgebalanceerd verwarmingssysteem is een reductie van 7 tot 20 procent op de stookkosten mogelijk.

ALPHA Reader
De ALPHA Reader is een belangrijk toebehoren voor de nieuwe ALPHA3, die een lichtsensor gebruikt voor het uitlezen van data vanuit de pomp. Deze data kunnen vervolgens eenvoudig worden uitgelezen op een smartphone of tablet met de Grundfos GO Balance app.

Functies voor probleemloze werking
Het ALPHA3-systeem zit vol functies voor een probleemloze en betrouwbare werking. De keramische lagers en as voorkomen dat magnetische deeltjes uit het water worden aangetrokken en dat verlengt de levensduur van de pomp. En bij de nieuwe start-upprocedure worden blokkades na een periode van inactiviteit letterlijk losgeschud, hetgeen bijdraagt aan een lange levensduur. Voeg daarbij de droogloopbeveiliging die de pomp uitschakelt als er geen water in het pomphuis aanwezig is en je hebt een uiterst betrouwbare circulatiepomp. Met een energie-efficiëntie-index van slechts 0,15 is het nieuwe ALPHA3-systeem bovendien de meest energie-efficiënte circulatiepomp in zijn klasse.
Het nieuwe ALPHA3-systeem is vanaf september beschikbaar bij de bekende groothandels.

Win & Earn
Daarnaast is er tijdens de roadshow aandacht voor het Grundfos Win & Earn-programma voor het sparen van punten per gekocht Grundfos-product en de maandelijkse prijs: een prachtige Apple iPad.
Productinformatie (inclusief 2BA en BIM) en leermiddelen zijn te vinden op www.Grundfos.nl.