Het nieuwe Salesteam KZM bestaat uit Erik de Haan, Robert Sikkenk, Sander Atema en Richard Hagendoorn (vlnr).
Het nieuwe Salesteam KZM bestaat uit Erik de Haan, Robert Sikkenk, Sander Atema en Richard Hagendoorn (vlnr).

Nieuw salesteam KZM Geberit B.V.
richt zich op kleine ondernemer

Het nieuwe Salesteam KZM (Klein Zakelijke Markt) van Geberit en Sphinx richt zich volledig op de installateur tot vijf werknemers en zzp'ers in de installatiesector. Daarvan zijn er alleen al in deze branche rond de 8300 en die verdienen, zo zegt salesmanager KZM Erik de Haan, de volle aandacht. Wat kan KZM voor jou betekenen, is bijvoorbeeld een van de vragen die in onderstaande presentatie worden beantwoord.

In Nederland zijn rond de 8300 zzp'ers en installateurs tot 5 medewerkers actief als W-installateur en binnen de branche is dit een enigszins 'vergeten' groep. Tot nu toe, want de groei van deze groep ondernemers is precies de reden waarom Geberit vanaf 1 januari officieel over het nieuwe salesteam KZM beschikt.

Onzichtbare helden van vandaag
Erik de Haan noemt deze groep installateurs de 'onzichtbare helden van vandaag'. "Veelal zijn deze ondernemers elke dag bezig met uiteenlopende installatiewerkzaamheden, waarbij de waan van de dag het ritme van de dag bepaalt. Morgen een bepaalde klus betekent vaak vandaag spullen bestellen en er vervolgens mee aan de gang gaan. Het is een groep die tot nu toe slecht of helemaal niet werd bediend door de A-merken en daar willen Geberit en Sphinx een einde aan maken."

Veel kennis
Hierbij speelt overigens mee dat Geberit en Sphinx sinds 1 januari dit jaar officieel zijn samengegaan. "Binnen de organisatie is nu ontzettend veel kennis van wat zich voor en achter de wand afspeelt en daarin onderscheiden we ons."

Contactmomenten
Gezien het grote aantal installerende zzp'ers – en dit aantal groeit nog steeds – is het onmogelijk om iedere installateur in de doelgroep te bezoeken. Waar nog eens bijkomt dat veel van deze installateurs de hele dag 'met de voeten in de klei' staan. Maar er zijn genoeg mogelijkheden, legt De Haan uit: "Wij ontmoeten deze installateurs op verschillende manieren. Een beproefde manier is dat we met hen in gesprek komen bij een bepaald event, bijvoorbeeld Geberit on Tour, een zogeheten baliedag bij de vestigingen van de groothandel of bij een vestiging van Warmteservice of Bouwmaat. Daar komen veel van deze ondernemers 's morgens of 's avonds hun spullen halen en dat is voor ons een prima mogelijkheid om met hen contact te hebben. Daarnaast willen we er zo veel mogelijk wél persoonlijk bezoeken. Verder hebben we de mogelijkheid om hen via e-mails te bereiken en we zullen vanaf nu in elke editie van InstallatieNieuws aandacht besteden aan de activiteiten van het Salesteam KZM. Er zijn dus alles bij elkaar heel veel opties om deze grote groep monteurs te bereiken."

Informatiedesk Geberit
Los van deze specifieke contactmomenten kunnen zzp'ers en kleine ondernemers natuurlijk ook contact opnemen met de afdeling Klantsupport (zie kader). "Een vraag die hier binnenkomt en die specifiek voor ons is, wordt naar ons doorgespeeld en daar zullen we direct naar handelen", aldus De Haan.

Warmgedraaid
De afgelopen maand heeft het nieuwe team al warmgedraaid en volgens De Haan is hier een goed beeld uit ontstaan welke vragen er bij deze groep zelfstandigen leven. Hij zegt erover: "Dit zijn mensen die de hele dag bezig zijn met techniek en van daaruit zijn er natuurlijk veel technische vragen. Dat zijn niet alleen standaardvragen, maar ook vragen die betrekking hebben op nieuwe hoogstaande producten, zoals de Geberit AquaClean douchewc. Maar eigenlijk komen alle soorten vragen die je maar kunt verzinnen langs. De ervaringen die we tot nu toe hebben, zijn veelbelovend. In deze groep is grote vraag naar informatie van A-merken zoals Geberit en Sphinx en hierin voorzien wij nu. We hebben er veel zin in om deze groep te bedienen."