Afbeelding

Inwonertal Weesp stijgt met 120

WEESP - Nederland is gegroeid met bijna 111.000 inwoners, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. En daar is onze regio mede verantwoordelijk voor. In Weesp is het aantal inwoners in 2016 met 120 gestegen.

Wat groei betreft spant Amsterdam de kroon. Toch zijn het met name gezinnen de stad de rug toe keren en een woning in de randgemeenten betrekken. Daardoor ziet het CBS ook de inwonertallen in kleinere plaatsen stijgen. In Blaricum bijvoorbeeld. Daar is het inwonertal met 431 gestegen. Deze regiogemeente springt eruit vanwege de vele nieuwbouw die in het afgelopen jaar is opgeleverd. In Weesp zal dat effect dit jaar merkbaar worden.

Nog meer groeicijfers: Diemen: +366, Gooise Meren +241, Hilversum +1021, Huizen +65, Laren +136, Eemnes, +99, Wijdemeren +185, Amsterdam +15.000.


Met Weesper dragqueen naar de wallen

WEESP - Dragqueen Karoline on Line uit Weesp verzorgt al jaren rondleidingen over de Amsterdamse Wallen. Normaal gaat het om groepsuitjes, maar komend voorjaar is er een 'Wallentour' voor iedereen die mee wil.

Krijn van der Spoel neemt de groep gekleed als zijn alter-ego Karoline mee op avontuur door het meest beruchte gebied van Amsterdam. In het schijnsel van de vele rode lampjes maakt hij de deelnemers deelgenoot van alles wat er zich in de rosse buurt afspeelt. Het gaat om zondag 5 maart, aanvang 15.00 uur. Deelname kost € 15,50 per persoon. Weespers kunnen zich aanmelden via info@karoline-online.com.


Politie zoekt eigenaren van deze sieraden

WEESP - De politie is op zoek naar de eigenaar(en) van deze sieraden die zijn gevonden in Aetsveld. Dat meldt wijkagent Arjan Landzaat. Hij is bereikbaar via: 0900-8844.