Diner voor twee bij Aaltje voor Annemieke van der Boor
Diner voor twee bij Aaltje voor Annemieke van der Boor Foto: Ruth van Kessel

'Met die vraag over dat water heb ik wel een beetje geworsteld...'

WEESP - "Nee...echt? Wat leuk!" Dat was de eerste reactie van Annemieke van der Boor toe zij hoorde dat zij zich dé nieuwskenner van Weesp mag noemen. Met nul fouten stuurde zij de antwoorden van de quiz in en sleepte daarmee de prijs - een dinerbon van Aaltje - in de wacht.

door Ruth van Kessel

Het WeesperNieuws bundelde 2016 in 24 vragen en één bonusvraag. Annemieke van der Boor en haar partner Jaap Fokker keken al uit naar de uitdaging: meteen toen het WeesperNieuws op de deurmat viel, gingen ze er eens goed voor zitten. Met succes. Ze is met recht dé nieuwksenner van Weesp.

Gefeliciteerd! Hoe moeilijk was het?
"
Ik vond het eigenlijk wel meevallen. Als je het WeesperNieuws een beetje bijhoudt kon je het antwoord op de vragen wel weten. We waren wel beducht op de instinker, die zit er elk jaar wel in."

En wat was de instinker dit jaar?
"Volgens mij die vraag over waar er zeker geen water meer gaat stromen. Ik dacht meteen aan de Achtergracht, maar heb toch wel met deze vraag geworsteld. Want als er in Weesp ergens een besluit over is genomen kan het zomaar weer vijf jaar later opnieuw op de agenda staan, toch?"

Hoe lees je het WeesperNieuws?
Elke week van voor naar achter, inclusief de advertenties en de kleintjes. En we checken twee tot drie keer per dag de website op nieuwtjes, want we willen het natuurlijk meteen weten als er wat gebeurt in de stad."

Dat vind je belangrijk?
"We willen op de hoogte zijn en het is leuk omdat je alle plekjes herkent. Het is echt nieuws dichtbij. Mijn ouders wonen sinds 8 jaar in Weesp en ook zij zijn al aan het nieuws verslingerd. Als er iets is, bellen ze me meteen. Het heeft hen echt geholpen om zich snel thuis te voelen in Weesp."

Welk nieuws maakte indruk?
"Natuurlijk de brand in de toren van de Laurentiuskerk. Op die avond was ik net de berichten in de zwartepietendiscussie aan het lezen, toen online iedereen over die brand begon. Ik dacht eerst dat het een grapje was...maar tien minuten later zat ik op de fiets om te gaan kijken."

Wie neem je mee naar Aaltje?
"
Jaap natuurlijk, want we hebben de Eindejaarsquiz eigenlijk samen gemaakt."

Ken je Aaltje?
"
Voor onze Bed&Breakfast Smal Weesp bezoeken we alle Weesper restaurants om onze gasten te kunnen adviseren. We sturen ze ook naar Aaltje. Vooral buitenlandse gasten kunnen de oer-Hollandse keuken erg waarderen."

Over de B&B gesproken...is het probleem met het aantal vierkante meters dat je mag verhuren al opgelost?
"Nee helaas, we verkeren nog steeds in onzekerheid. We zijn teruggegaan van vier naar twee kamers in afwachting van de procedure met de gemeente. We hebben ontheffing aangevraagd voor een aantal vierkante meters."