Er is ook een Facebookpagina: Grietengappie.
Er is ook een Facebookpagina: Grietengappie. Foto: Franki5fingers

Driemondse kunstenaar komt met kinderboeken

DRIEMOND/WEESP - In Weesp zijn sinds kort de boekjes 'Grietengrut' en 'Gappie' van kunstenaar en muzikant Frankie Boshuizen uit Driemond te koop. Voor zowel inwoners van Weesp als Driemond staan beide boeken vol bekende koppies.

door Marieke van Veen

In bewoordingen die niet alleen de doelgroep maar ook hun ouders zullen aanspreken laat 'Franki5fingers' (artiestennaam) de kinderen uitspraken doen over onder meer opgroeien, vriendschap, sport, school en andere aansprekende onderwerpen.
De kleurrijke boekjes zijn rijkelijk geïllustreerd met grappig bewerkte foto's van kinderen uit Weesp en Driemond. Veel van deze kinderen kent Frankie van Geinburgia, de voetbalvereniging waarbij hij al vele jaren jeugdtrainer is. Mede door deze werkzaamheden kan hij zich goed inleven in de belevingswereld van kinderen.

Frankie Boshuizen is huiskunstenaar van het Teleporthotel in Amsterdam. In dit hotel heeft hij al menig hotelkamermuur voorzien van schilderingen. Afgelopen december was er een meerdaags festival waarbij bezoekers mochten meekijken hoe hij en andere kunstenaars nieuwe muurschilderingen aanbrachten.

De boekjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Ze kunnen er zelf in lezen en kijken, maar de maker hoopt vooral dat ze er samen met hun ouders/ opvoeders in zullen bladeren zodat er goede gesprekken ontstaan.

'Gappie' is een jongensboek, 'Grietengrut' is voor meisjes. De boekjes zijn voor 14,99 te koop bij de Weesper Boekhandel aan de Nieuwstad, waar de Gappie-stapel laatst alweer moest worden aangevuld. Een boekje online bestellen kan ook via grietengappie.nl.