De gemeente toont haar waardering voor de Vechtloop en Weesp Marketing.
De gemeente toont haar waardering voor de Vechtloop en Weesp Marketing. Foto: Christian Pfeiffer

Weesp is trots op vrijwilligers

WEESP - Niet een, maar twee stichtingen zijn gisteravond tijdens de Nieuwjaarsreceptie in het stadhuis door de gemeente Weesp geëerd met de Vrijwilligerserkenning.

Hiermee erkent het stadsbestuur dat Weesp Weesp niet zou zijn zonder al die mensen die zich belangeloos verdienstelijk maken voor een betere, mooiere en fijnere stad.

Burgemeester van Bochove reikte de oorkonde uit aan André Wierper van Stichting Weesp Marketing vanwege "de toewijding en inzet van de vrijwilligers, die samen gezorgd hebben voor de realisatie van de Welkom-in-Weesp boot 'de Vuurlinie'. Als varend informatiecentrum, rondvaartboot, ontmoetingsplek en vergaderlocatie, draagt 'de Vuurlinie' positief bij aan het promoten van wonen, werken en recreëren in Weesp".

Daarna reikte wethouder Astrid Heijstee dezelfde Vrijwilligerserkenning uit aan Leo Timmermans van Stichting Vechtloop Weesp. Als reden gaf zij op: "De geweldige inzet van het bestuur en de vrijwilligers, die dit jaarlijks terugkerende sportevenement in Weesp mogelijk en toegankelijk maken voor jong en oud. Het evenement is inmiddels al 35 keer georganiseerd en draagt bij aan een positieve sfeer en saamhorigheid in Weesp. Ook moedigt het kinderen actief aan tot bewegen en gezonder leven".