De brandweer staat weer in het Diepenbroickpark.
De brandweer staat weer in het Diepenbroickpark. Foto: André Verheul

Voor de tweede keer
brand in de slaapkamer

WEESP - Haar slaapkamer was net weer een beetje hersteld na de vorige brand. Nu staat alles er wéér zwartgeblakerd bij. Maandagochtend was er voor de tweede keer binnen een maand brand in de slaapkamer van Zelina. "Ik heb niks meer, alles is verloren", zegt de tiener.

De brand in de slaapkamer van de woning aan het Diepenbroickpark werd maandag rond zeven uur gemeld. Na het ontbijt, beneden met haar moeder, liep Zelina de trap op om zich om te kleden. Toen ze de kamerdeur opentrok, was er allemaal rook. Ze schreeuwde: "Brand!" Haar moeder geloofde het eerst niet. "Ze was helemaal beduusd, ik heb meteen 112 gebeld."

Volgens de brandweer moet de oorzaak gezocht worden in kortsluiting of iets anders dat met de elektra misging. De brandweer zegt dat de woning nader zal worden geïnspecteerd.

Buurt
De buurt maakt zich intussen grote zorgen. Twee keer brand in een maand, hoe veilig is het allemaal? Sommigen ervaren overlast. Heel veel meer willen ze er niet over kwijt.
Na de vorige brand werden Zeline en haar moeder opgevangen door een buurman. Nu kan dat waarschijnlijk niet meer. "Ik had net een nieuw bed. Mijn hele kamer is pikzwart, nog erger dan de vorige keer. Ook in de keuken en kamer beneden is er schade. Al mijn kleding en waardevolle spullen zijn verloren." Over hoe dat nu verder moet, kon ze maandagmiddag nog niet veel zeggen.

Zeline zit er verslagen bij als ze op onze redactie haar verhaal vertelt. Ze wilde, samen met een buurman, haar verhaal vertellen zodat de mensen een beter beeld zouden krijgen van wat er gebeurd is. Ze doelde op de eerste reacties die via Facebook werden geplaatst onder het nieuwsbericht over de brand op WeesperNieuws.nl. Later die dag verschenen er nog meer reacties, waaronder ook valse aannames en speculaties. Zeline mengde zich zelf in de onlinediscussie om tegengas te geven ("Nee, roken op de slaapkamer doen we niet"). Ze krijgt bijval van Emma Jansen. "Zeg, mensen, ik heb veel narigheid op het internet gelezen, maar ik ben echt stomverbaasd over de reacties hieronder. Dit meisje heeft alles kwijtgeraakt en moet zich nu, tijdens het zoeken naar een slaapplek, nog eens bezighouden met zich online te verdedigen." Chantalle Bos schiet ook te hulp. "Mocht je er behoefte aan hebben kan ik wel wat missen uit mijn kledingkast."

Chantalle reageert: 'Ik kan wel wat missen uit mijn kledingkast'