Nora Schenk is logopediste en blogt over sport en voeding op milesandmore.nl
Nora Schenk is logopediste en blogt over sport en voeding op milesandmore.nl

Columnstress

Intens trots antwoordde ik zonder te aarzelen: "Ja natuurlijk!", toen me werd gevraagd of ik maandelijks een column voor het WeesperNieuws zou willen schrijven. Want: supergaaf, een enorme eer en precies wat ik wil!

Pas later bekroop me toch een gevoel van lichte onzekerheid… Want ik heb wel wat ervaring met bloggen, maar het schrijven van een column is toch een klasse apart. Zou ik dat wel kunnen? En waar moet ik over schrijven dan? Wat nou als ik geen inspiratie heb? Zit 'men' wel te wachten op mijn columns? En zo zag ik nog 88 beren op de weg…

Zoals het een net meisje betaamt zal ik me eerst eens voorstellen: Ik ben Nora! Misschien ken je me als logopedist bij Logopedieprakijk Weesp, of van m'n blog Miles&More. Maar je kunt me ook weleens door Weesp hebben zien rennen, dat doe ik namelijk ook graag. Het kan natuurlijk ook zijn dat je me nog niet kent: aangenaam dan!

Als voorbereiding op mijn columndebuut ben ik oudere edities van het WeesperNieuws gaan doorspitten. Natuurlijk om de columns van mijn columnist-collega's (klinkt goed!!) en voorgangers eens goed te analyseren. Zo kwam ik er direct achter dat deze wekelijkse column nog helemaal niet zo lang bestaat: namelijk pas sinds 10 juni 2015! In mijn hoofd is deze rubriek er altijd al geweest. Oké, pffff, het pad is gelukkig nog niet zo geijkt als ik dacht.

Maar toen keek ik eens goed naar de andere Weesper columnisten. Oi, dat zijn niet de minsten… Ik, als blogger (of wat ben ik eigenlijk?), mag me voegen tussen Stephanie Prinssen (een tekstschrijver!!), dokter Burggraaff (een Weesper autoriteit!!) en Stefan Stasse (een radiopersonality!! Zet de radio aan en je hoort hem en zet de tv aan, dan hoor je hem weer.).

En toen zag ik in de een-na-laatste krant van 2016 ook nog de aankondiging van 'mijn' column staan... Mijn naam in een krantenkop. Je snapt: ik voel enige vorm van druk.

Je snapt: ik voel enige vorm van druk

Maar hier is-ie dan: mijn eerste column, tadaaaa!! There's no way back.

Had ik al gezegd dat ik stiknerveus ben? En trots ;-)