Dave Seegers als assistent-bondscoach van het Nederlands LD-elftal.
Dave Seegers als assistent-bondscoach van het Nederlands LD-elftal. Foto: Nederlands LD-elftal

Ontslag bij CTO biedt Dave Seegers nieuwe kansen

WEESP - Het is voor voetbalcoach Dave Seegers uit Weesp zijn laatste seizoen bij CTO '70. De Amsterdamse club kiest, aangestuurd door een nieuwe voorzitter, voor een frisse wind en heeft daarom besloten na tien jaar te stoppen met de samenwerking met Seegers. Jammer, vindt de Weesper, maar het biedt hem ook nieuwe kansen. Hij gaat na de zomer aan de slag bij ASV Germaan / De Eland.

door Marieke van Veen

Vrijdag vertelde Seegers met onvervalste Amsterdamse tongval op Radio Weesp: "De nieuwe voorzitter van CTO heeft een andere visie. Hij wil een nieuw gezicht. Dat vind ik ergens ook best logisch, maar het was beter als hij daar een seizoen mee had gewacht. Over een jaar komen namelijk ook de A-junioren vrij en die had je kunnen mengen met de selectie. Nieuwe trainer erbij, dan heb je écht een frisse start."

Verdeeldheid
Volgens Seegers kan de beëindiging van zijn contract ook tot een verdeeldheid binnen CTO leiden die niet goed is voor de club: "Mijn team had me graag gehouden. Als die jongens het voor het zeggen zouden hebben, zou ik aanblijven. Maar daar luistert het bestuur niet naar, omdat de trainingsopkomst te wisselvallig is. 'Als jullie hadden gewild dat Dave bleef, dan hadden jullie dat moeten bewijzen door vaker te komen trainen', zo was de boodschap. Dus die jongens voelen zich nu niet serieus genomen." Het kan best zijn dat er een paar belangrijke spelers vertrekken, denkt Seegers. Volgens hem is er ook tweespalt binnen het bestuur en de technische commissie. Het besluit voor een nieuwe trainer zou met een nipte meerderheid zijn genomen. Seegers vraagt zich af of de neuzen binnen de club nog wel dezelfde kant op staan.

Hoofd jeugdopleidingen
Ondanks zijn teleurstelling probeert hij de gemoederen te sussen, ook omdat zijn rol binnen CTO misschien nog niet helemaal is uitgespeeld. "De club werkt met een beleidsplan dat ik geschreven heb, dit programma is verlengd tot 2019. De jeugdopleiding speelt hier een belangrijke rol in. Het zou ook zo kunnen zijn dat ik wel aanblijf als hoofd jeugdopleidingen. Het is heel belangrijk dat deze functie wordt vervuld door de juiste persoon, daar zit immers de toekomst van de club." Seegers durft rustig te stellen dat daar zijn talent ligt: "Ik kom niet om vrienden te maken, ik kom om goed werk te leveren. Bij mij krijgen die jongens geen ruimte om in te kakken. Natuurlijk hoort gezelligheid er binnen een vereniging ook bij, maar wie in de selectie wil komen zal daar hard voor moeten werken."

Seegers is al ruim twintig jaar voetbaltrainer, waaronder assistent-trainer van het Oranje LD-team dat bestaat uit spelers met een leerbeperking. Toen bekend werd dat CTO '70 en Seegers uit elkaar gaan, duurde het niet lang voor de eerste aanbiedingen zich aandienden. De Weesper heeft gekozen voor ASV Germaan / De Eland. "Ik heb ze dit seizoen zien spelen tijdens een bekerduel tegen hoofdklasser Jos Watergraafsmeer en dat viel me niet tegen. Het zaterdagteam wordt opgeheven en met de zondag gemengd. De club hoopt met het team dat hieruit ontstaat een gooi naar de derde klasse te doen. Ik ga hier als nieuwe hoofdtrainer hard mijn best voor doen."

'Ik kom niet om vrienden te maken, ik kom om goed werk te leveren'