Fahima Popal (rechts) haalt handtekeningen op.
Fahima Popal (rechts) haalt handtekeningen op. Foto: Christian Pfeiffer

Steun van Historische Kring voor antifusie-actie

Vervolg van de voorpagina

WEESP - De ruim 600 leden van de Historische Kring Weesp kunnen de komende weken een brief verwachten waarin wordt gevraagd te tekenen tegen een gemeentefusie. De vereniging heeft maandagavond besloten de actie van het Comité Zelfstandig Weesp te gaan steunen.

Daarmee begint de actie vorm te krijgen. Fahima Popal van het comité ging gisteren samen met andere comitéleden de markt op om handtekeningen op te halen. Daar kregen ze veel steun. Vooral oudere Weespers zien het verdwijnen van een zelfstandige gemeente als bedreiging. "Het gaat toch goed zo? Waarom veranderen?", zo vroeg een dame zich af. Haar angst is vooral, ze heeft geen computer, dat ze straks voor haar zorgondersteuning geen loket meer heeft waar ze aan kan kloppen.

Maar er waren ook Weespers die weigerden te tekenen. "Voeg dit zooitje maar zo snel mogelijk bij Amsterdam", zo sprak een ander, teleurgesteld in het stadsbestuur. "Er mag weleens een beetje pit in hier, want er gebeurt niks." Na de weekmarkt gaan de commissielieden de komende dagen stelselmatig alle deuren langs in Weesp om steun te vragen tegen een fusie. Aan het eind van deze week moeten de eerste resultaten van de actie inzichtelijk worden.

Wie geen actievoerder langs de deur krijgt, maar toch wil tekenen kan zich melden bij het echtpaar Zondergeld op de Herensingel 162. Daar ligt een lijst klaar. Het comité is tevreden over de eerste acties en laat weten door te gaan, maar vraagt wel nog om steun van Weespers die mee willen helpen deur-aan-deur te lopen in Weesp. De bezetting is nog dun.