De intelligente matrix-verlichting wordt veel gekozen.
De intelligente matrix-verlichting wordt veel gekozen.

Slimme lampen maakt Astra populair

De nieuwe Astra is de best verkochte Opel in 2016. Het succes is te danken aan de combinatie van een lichtgewicht constructie, zeer efficiënte motoren, buitengewoon goede connectiviteit en een techniek die normaal alleen in auto's in de premiumklasse is te vinden. Een voorbeeld daarvan is de intelligente IntelliLux led-matrixverlichting.

De verlichting maakt rijden met groot licht mogelijk zonder andere weggebruikers te verblinden. Het is een van de meest gekozen opties. In Nederland gaat het om één op de acht Astra's.

Het matrixsysteem dat verkrijgbaar is op de Opel Astra bestaat uit zestien ledsegmenten, acht in elke koplamp. Het systeem past de breedte en de lengte van de koplampbundels aan de verkeerssituatie aan. Buiten de bebouwde kom schakelt waar mogelijk automatisch groot licht in. Zodra de Opel Eye-camera op de Opel Astra andere weggebruikers signaleert, schakelen enkele of meerdere ledsegmenten uit om die weggebruikers uit de grootlichtbundel te houden. De rest van de weg en ook de bermen blijven wel volledig verlicht.

IntelliLux led-matrixverlichting onderscheidt ook stedelijk gebied en snelweg van elkaar. Op de snelweg is het lichtpatroon duidelijk anders ingeregeld om optimaal zicht in het donker te bieden bij hogere snelheid. Daarnaast gaan de ledsegmenten beduidend langer mee dan halogeen- of xenonkoplampen.