Net zo lang klikken en slepen tot je tevreden bent.
Net zo lang klikken en slepen tot je tevreden bent.

Ontwerp je badkamer met onlinedesigntool

HUIZEN - Dat is handig van Kloosterman Keukens en Badkamers in Huizen: op de site www.kloostermankeukens.nl is online een designtool te vinden waarmee je zelf een badkamer kunt ontwerpen.

door Marieke van Veen

Voor het gebruik van het ontwerpprogramma hoeft geen ingewikkelde software worden geïnstalleerd. Gewoon eerst even de ruimte opmeten en je kunt meteen online aan de slag. Het wijst zich vanzelf.

Je begint met invoeren van de maten, waarbij je ook voor complexere indelingen kunt kiezen, zoals een kamer met vijf hoeken. Zodra de ruimte ingevoerd is, kun je gaan aangeven waar de ramen, deuren en radiator zitten of waar die moeten komen. Heb je dit eenmaal gedaan, dan begint het leuke werk: het uitkiezen van de badkamermeubels en het sanitair.

Het systeem bevat meubels en sanitair in uiteenlopende stijlen en kleuren, waardoor er altijd wel iets voor je bij zit. Wil je een extra kast? Je sleept hem er gewoon in. Toch maar niet? Dan druk je simpelweg op het kruisje. Of misschien toch een andere kleur? De vloer- en wandtegels kun je eveneens uitkiezen, maar je kunt ook kijken wat het effect van een geverfde muur of waterafstotend behang in jouw badkamer zou zijn. Ligbaden, jacuzzi's en douchecabines zijn er in alle vormen en maten. Je kunt net zolang blijven slepen en klikken tot je helemaal tevreden bent.

Als finishing touch kun je je droombadkamer zelfs aankleden met accessoires zoals palmbomen, kandelaars en rieten wasmanden. Als je alles hebt ingevuld en uitgekozen, dan heeft de tool nog iets leuks in petto. Je kunt je ontwerp namelijk vanuit alle hoeken bekijken en ook nog eens omzetten naar 3D. Ook kun je kiezen voor een 'creatieve schets', zie het plaatje rechtsonder. Erg leuk om te doen dit, ook als je nog even moet sparen.

Ben je eraan toe om de plannen echt te gaan uitvoeren, dan kun je je ontwerpen meenemen naar de winkel aan de Bestevaer 60. De specialisten van Kloosterman gaan er dan naar kijken en samen met jou een definitief plan uitwerken.