Nieuwkomer Roel Kamphuis krijgt het woord van debatleider Gijs Weenink.
Nieuwkomer Roel Kamphuis krijgt het woord van debatleider Gijs Weenink. Foto: Bob Awick

Debat over diverse thema's

GOOISE MEREN Het grote verkiezingsdebat van afgelopen donderdag heeft wellicht niet al te veel mensen op andere gedachten gebracht, maar de lijsttrekkers kregen wel de kans hun standpunten toe te lichten.

Om een beeld te krijgen van wat al die negen partijen precies willen, mochten ze hun zegje doen in de raadszaal in Bussum. De stoelen van de raadsleden werden bezet door de bezoekers. De zaal zat goed vol en ook op de gang werd het debat via de beamer gevolgd. Het was zeker niet alleen maar strijd, er waren juist veel overeenkomsten tussen de partijen te zien. De huidige gemeenteraad wil bijvoorbeeld meer sociale woningbouw, meer democratie in de Regio en niemand wil op dit moment verder fuseren.
De partijen mochten eerst hun belangrijkste punt aangeven. Het CDA gaat voor ontmoetingsruimte in de wijk, GroenLinks streeft naar een duurzame en milieubewuste samenleving, 50PLUS wil oud en jong met elkaar verbinden, Hart voor BNM zet in op leefbaarheid in de wijken, D66 wil een duurzame gemeente, VVD wil inzetten op veiligheid, PvdA wil de gemeente mooier maken, de ChristenUnie wil betaalbaar wonen en GDP ziet het als een missie om de politiek meer van de mensen te maken. Behoud Speelpark Oud Valkeveen (BSOV) doet niet meer mee aan de verkiezingen. Stemmen op deze partij kan op woensdag 21 maart wel, maar met die stem gebeurt niets.

12/13