Jonge gitaarspelende vrouw geschilderd door Vermeer.
Jonge gitaarspelende vrouw geschilderd door Vermeer.

'Exhibition On Screen met Johannes Vermeer'

BUSSUM De documentaire 'Exhibition On Screen met Johannes Vermeer' draait vanaf zaterdag 18 maart vijf keer in Filmhuis Bussum.

De vastlegging van deze Vermeer-expositie in The National Gallery in Londen biedt een frisse blik op een van de meest opzienbarende en fascinerende kunstenaars aller tijden: Johannes Vermeer, bekend van het beroemde 'Meisje met de parel'.

Levensverhaal

In de tentoonstelling getiteld 'Vermeer and Music: The Art of Love and Leisure' heeft The National Gallery ervoor gekozen om zich te concentreren op Vermeers relatie met muziek.

Het is een populair thema in de Nederlandse schilderkunst, dat tegelijkertijd een goed beeld geeft van de kunstenaar zelf en de tijd waarin hij leefde. De documentaire wordt - net als de eerdere films van Exhibition On Screen - voorzien van deskundig commentaar van curatoren en kunsthistorici.

Voor de documentaire is gefilmd in Londen, New York, Washington DC, Amsterdam, Den Haag en Delft; de film leidt ons door het levensverhaal van Vermeer.

De film, met daarin haarscherpe opnames van Vermeers schilderijen, wordt in de maand maart meerdere keren vertoond in Filmhuis Bussum. De precieze data en tijden zijn te vinden op de website van het filmhuis.

Kaarten zijn te koop via www.filmhuisbussum.nl of aan de kassa van Filmhuis Bussum en kosten 10,50 euro.