In het weekeinde lichte tot matige vorst

Zo vlak voor de start van de astronomische lente gaat de winter nog voor een late verrassing zorgen. Vanaf het einde van de week gaat de wind, onder invloed van een Scandinavisch hogedrukgebied, uit het oosten waaien. Daarmee stroomt tijdens het weekeinde, net als een paar weken terug, ijzig koude vrieslucht uit Noord-Rusland het Noordzeegebied binnen.

Donderdag en vrijdag

Donderdag schijnt eerst nu en dan de zon. Geleidelijk neemt de bewolking toe en gaat het af en toe regenen. Het wordt circa 10 graden bij een matige, naar zuidoost draaiende, wind. Voor vrijdag wordt overwegend veel bewolking verwacht. Er is kans op regen. De oostenwind is matig van kracht. De maximumtemperatuur ligt met circa 6 graden al op een lager niveau.

Het weekeinde

In de nacht naar zaterdag gaat het tot –4 graden vriezen. De temperatuur overdag ligt rond het vriespunt. Het is eerst bewolkt met kans op wat sneeuw. Het voelt ijzig koud bij een krachtige oostenwind. In de nacht naar zondag vriest het matig, tot circa –6 graden. Overdag is het droog met zonnige perioden. Het wordt 's middags 2 à 3 graden bij een koude oostenwind.

Weetje

De verwachte temperaturen voor het komend weekend zijn zeer laag voor de tijd van het jaar. Mogelijk komen er dagrecords. Het laagst gemeten minimum op 17 en 18 maart bedraagt zo'n –5 graden in 1964. Het laagst gemeten maximum voor die dagen ligt rond +1 graad in 1969. Later in maart zijn nog lagere maxima gemeten. Op 30 maart 1952 werd het slechts 0.1 graad.