Eindstand is 3-3.
Eindstand is 3-3. Foto: Marloes Haverkate

Gooische hockeyclub speelt gelijk tegen Qui Vive

BUSSUM Een knap punt afgelopen weekend voor de hockeyers van Gooische. De Bussumse overgangsklasser kwam tegen het veel hoger geklasseerde Qui Vive tot een eindstand van 3-3.

Het duel tussen de twee ploegen was steeds spannend, met veel kansen over en weer. De Bussumers kwamen door onnodig balverlies al vroeg op een 1-0 achterstand te staan, maar dat bleek de ploeg geen moment van de kaart te brengen.
Na een kleine tien minuten kwam Gooische terug. Met mooie goals van Benjamin Stibbe en Tom Gunther werd de achterstand nog voor rust omgebogen tot een voorsprong van 1-2.

Twee kanten

Na rust drong Qui Vive meer aan, maar de kansen bleven van twee kanten komen. Gooische had het vooral aan keeper Pepijn Rehe te danken dat Qui Vive geen doelpunten kon maken.
Rehe wist met een aantal schitterende saves de schade te beperken. Een 'onterechte' goal leidde tot 2-2, maar even later wist Thiemo Zeeman na een bal op de paal de rebound tot 2-3 te verwerken. In een hectische eindfase wist Qui Vive nogmaals te scoren en werd de eindstand uiteindelijk 3-3.

Winnen

Volgende week speelt Gooische thuis tegen Union. "Als we iets willen, zullen we deze wedstrijd hoe dan ook moeten winnen", aldus interim-coach Robbert Paul Aalbregt.

Zege voor hockeysters

Zonder al te veel problemen hebben de hockeysters van Gooische afgelopen weekend gewonnen van Apeldoorn: 1-5.
Apeldoorn uit blijft altijd lastig en de dames van Apeldoorn namen dan ook een 1-0 voorsprong.
Gooische stelde meteen daarna orde op zaken en won uiteindelijk met 1-5.