Afbeelding
Foto:

Alexandra Robbe

(46), woont sinds 2003 in Hilversum, is getrouwd en haar huwelijksreis werd betaald door Heineken...

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Samen met mijn partner ben ik eigenaar van Robbe & Robbe mediation, waarin ik vooral ben gespecialiseerd in familiezaken. Daarnaast werk ik als docent aan de Academie voor Mediationopleidingen in Arnhem en treed ik op als buurtbemiddelaar in Hilversum en Amersfoort."

Daarnaast nog tijd voor hobby's?
"Ik houd van actieve vakanties in de bergen. Verder loop ik graag hard op de hei en word ik heel blij van een goede film of serie."

Wat vind je van Hilversum?
"Het ligt centraal, te midden van een prachtige omgeving en heeft de allures van een stad. Ik woon hier nu 14 jaar met veel plezier en ga hier niet meer weg!"

Welke poster hing boven je bed?
"Mijn plafond hing vol met onder andere Duran Duran, Bowie en Patrick Swayze."

Naar welk café ga je graag?
"In 't Tolhuis is echt een leuke kroeg. Als ik in een café afspreek met vriendinnen is het meestal daar."

Wat weten mensen niet van jou?
"Dat Heineken mijn huwelijksreis heeft betaald. Op de prijsvraag hoe een nieuw ontdekt eiland zou moeten heten, heeft mijn antwoord "HeinekRijk" ons een safari in Afrika bezorgd."

Als je burgemeester was, dan…
"Zou ik zorgen voor meer speelplaatsen. Toen mijn kinderen klein waren, miste ik een speeltuintje in de omgeving. Daarnaast moet ik erg ver lopen naar de brievenbus."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"De Bijbel. Met stip op 1."

Heimelijk genoegen?
"Als de kinderen 's ochtends de deur uit zijn met een cappuccino terug mijn bed in om 'Goedemorgen Nederland' te kijken."