Vorig jaar augustus konden de leden een blik werpen op het nieuwe clubgebouw. Nu is het pand gereed.
Vorig jaar augustus konden de leden een blik werpen op het nieuwe clubgebouw. Nu is het pand gereed. Foto: Bastiaan Miché

HSV Wasmeer pakt uit met gouden feestweekend

Lang verwacht en toch gekregen. Het nieuwe clubgebouw van Wasmeer is gereed. Tijd om de slingers eens goed buiten te hangen.

HILVERSUM Feest, feest en nog eens feest dit weekeinde bij HSV Wasmeer. De oude kantine is inmiddels van het terrein af en het zo graag gewenste nieuwe onderkomen is klaar. Bij dit heugelijke feit staat de Hilversumse sportvereniging, die gevestigd is aan de Minckelersstraat, zaterdag 10 en zondag 11 juni uitgebreid stil.

Zelf heeft de club de feestdagen omgedoopt in het 'Gouden Feestweekend'. Na meerdere plannen voor een nieuwe kantine en een jarenlange strijd om het oude en vervallen onderkomen te kunnen vervangen, pakt Wasmeer groots uit. Onderdeel van de festiviteiten is de reünie. Iedereen die lid is of is geweest van Wasmeer of in het verleden van Donar uit 1916 of E.M.M. uit 1915 is zaterdag vanaf 13.00 uur welkom. De laatste twee clubs gingen in 1995 op in de nieuwe vereniging.

De festiviteiten starten zaterdag met een kinderkermis. Deze is bedoeld voor de eigen jeugdleden. Ook is er een penaltybokaal. Om 15.00 uur, als de reünie al in volle gang is, is het officiële openingsmoment gepland. Wethouder van Sport Floris Voorink verricht deze openingshandeling. Dit gaat vervolgens over in een receptie waarin de club met trots viert dat zij het nieuwe onderkomen in gebruik neemt en ook terugblikt op het honderdjarig bestaan. Vanaf 19.30 uur barst het feest los als DJ Cor plaatsneemt achter de draaitafel. Ook Jeffrey Tanis, Johan Kettenburg en Bob van Veen treden tijdens deze Hollandse avond op.

Een dag later gaat Wasmeer vrolijk door met 'partyen'. Dit is wat de vereniging noemt de 'Familie-, vrienden- en burendag'. Om 11.00 uur gaat de familiezeskamp van start. Hiervoor heeft de club diverse opblaasattracties gehuurd. Om 12.30 uur worden alle attracties opengesteld voor alle kinderen. Om 13.00 uur onthult eerste locoburgemeester Wimar Jaeger het oorlogsmonument, dat vanwege de nieuwbouw was verplaatst. Een uur later gaat het feest weer verder. Sonny's Inc. verzorgt dan een optreden op het sportpark. Tussen 15.00 en 16.00 verschijnen alle kampioenteams, handbal en voetbal, op het grote podium om te worden gehuldigd. Daarnaast worden er nog meer mensen in het zonnetje gezet. Hierna gaat Sonny's Inc. verder. Zo rond 18.30 uur is de sluiting van het feestweekend gepland.