Voormalig turnkampioene Renske Endel liet zien hoe lenig zij nog altijd is.
Voormalig turnkampioene Renske Endel liet zien hoe lenig zij nog altijd is. Foto: Robin Eggenkamp

Meer bekendheid voor filmfestival

HILVERSUM Hoogstwaarschijnlijk heeft de bijna 500 meter lange rode loper in het centrum bijgedragen aan de zichtbaarheid en de bekendheid van het Scenecs International Debut Filmfestival. De organisatie heeft duidelijk gemerkt dat het Hilversumse publiek de filmzalen beter heeft kunnen vinden dan in 2016 toen Scenecs voor het eerst werd gehouden in de mediastad.

"Het was weer een geweldige editie, de tweede keer in Hilversum en we merkten dat men ons beter kent nu, want we hadden mooie volle zalen", concludeert festivaldirecteur Arya Tariverdi na afloop van het filmfestival. "We hadden weer veel prachtige films en documentaires dit jaar, waarvan veel makers zelf ook aanwezig waren."

Vrijdag was het Grand Gala in Studio 21, de traditionele afsluiting van het festival; het elfde alweer. Wethouder Wimar Jaeger van Media opende de strak geregisseerde show. Net zoals vertegenwoordigers van Ziggo en Stadsfonds Hilversum legde hij uit dat Scenecs zo goed past in Hilversum vanwege de talentontwikkeling. Jonge en talentvolle filmmakers krijgen een podium met als idee dat zij zich kunnen ontpoppen als de toekomstige Quentin Tarantino.

Naast veel show en spektakel draait het gala om het belonen van de beste films, acteurs en makers. Voor zijn eerste hoofdrol ontving Tim Douwsma bijvoorbeeld de Ziggo Best Acting Talent Award. Carlijne Pieters kreeg voor haar film 'A Lifetime of Love' de Vue Publieksprijs.

Meteen prijs voor acteur Tim Douwsma.
Veel optredens tijdens het Grand Gala.