Vragen VVD over bestrijding gladheid

BAARN De VVD Baarn heeft aan het college schriftelijke vragen gesteld over het gladheidsbestrijdingsplan.

De partij wil van het college weten of de portefeuillehouder van mening is dat het huidige gladheidsbestrijdingsplan nog aan de eisen van deze tijd voldoet en of zij het met de VVD eens is dat het tijd is dit plan te evalueren en te actualiseren met uitvoerder Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN).

De afgelopen weken hadden we in Nederland te maken met sneeuw en gladheid. Volgens de VVD ondervonden ook in Baarn veel mensen en bedrijven naast winterplezier ook veel hinder van onder meer gladde wegen/fietspaden, straten waar niet gestrooid was, moeilijk begaanbare openbare parkeerplaatsen en een slecht toegankelijk treinstation. "Gezien alle commotie en reacties in de (social) media stellen wij graag deze vraag aan het college", aldus de VVD.


Kanshebbers Vrijwilligers- en Cultuurprijs bekend

BAARN Inwoners van Baarn hebben de afgelopen maanden organisaties aangemeld die in aanmerking komen voor de Baarnse Cultuurprijs of de Baarnse Vrijwilligersprijs 2018.

Beide prijzen worden traditiegetrouw uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur.

De jury heeft zich over de aanmeldingen gebogen en de genomineerden geselecteerd. Het college stelt de winnaars vast.

Genomineerden

De genomineerden voor de Cultuurprijs 2018 (in willekeurige volgorde) zijn Toneelgroep Karakter, Theater3daagse en Stichting Sandesh met het All Together Festival. Voor de Vrijwilligersprijs 2018 (in willekeurige volgorde) zijn dat Basketbalvereniging Breakstars, Stichting Vrienden van het Cantonspark en de brandweervrijwilligers van Brandweerpost Baarn.

De twee winnaars worden bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 9 januari van 17.00 tot 19.00 uur in Theater de Speeldoos.