Gewoon weer pauze tijdens de film

BAARN Theater de Speeldoos gaat na een jaar van afwezigheid vanaf 1 januari 2018 weer een pauze inlassen bij de filmvertoningen.

Vorig jaar besloot het theaterbestuur de pauze te schrappen en het drankje dat bij het filmkaartje inbegrepen zit na afloop van de film te serveren.

Hoewel er zowel voor- als tegenstanders zijn voor het hebben van een pauze, zo bleek uit de reacties het afgelopen jaar, wil het theater de pauze om verschillende redenen terug.

Beleving

"Een filmavond is een avondje uit, op het fietsje naar de Baarnse bios en gezellig bijkletsen met vrienden, familie of bekenden. Een pauze draagt bij aan de beleving van een gezellige avond uit. Ook willen we de pauze terugbrengen om de ouderen beter te bedienen. Zij gebruiken de pauze om naar het toilet te gaan en om de benen te strekken tijdens een lange zit", vertelt Judith Hoegen van Theater de Speeldoos.

Het theater begrijpt dat er films zijn die beter zonder pauze vertoond kunnen worden, het gaat dan vaak om de filmhuisfilms. Er wordt daarom gewerkt aan een plan om de filmhuisfilms op een andere manier te gaan vertonen. Zij denken daarbij aan een huiskameromgeving in de Kleine Zaal van het theater, waarbij een drankje mee naar binnen mag en de film zonder pauze wordt vertoond.