Burenhulp bij brand Elzenlaan

BAARN Even voor 9.00 uur roken omstanders donderdag een brandlucht in een schuur aan de Elzenlaan. Er bleek een vrieskist in brand te staan.

De brandweer uit Soest kwam met spoed ter plaatse. Ondertussen had de buurman een tuinslang gepakt en startte met succes met blussen.

De Soester brandweer controleerde alles, deed nog wat nablussing en gaf de buurman de complimenten.


Gemeente ondertekent Manifest MVI

BAARN Wethouder De Koning heeft namens de gemeente Baarn het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) getekend. Bewust en gericht maatschappelijk verantwoord inkopen is een krachtig instrument om belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen betekent dat er bij de inkoop van diensten en goederen (inclusief werken) in alle fasen van het inkoopproces rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische dimensies van duurzaamheid.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) heeft samen met overheden in Nederland het Manifest MVI 2016-2020 opgesteld. In het manifest bepalen overheden zelf hun doelstellingen op basis van hun eigen ambities. Iedere organisatie maakt binnen zes maanden na ondertekening een concreet eigen actieplan. Door mee te doen aan het manifest kan men van elkaar leren, elkaar enthousiasmeren en inspireren.
Aansluiting bij het manifest zorgt dat de gemeente versneld tot een klimaatneutrale organisatie komt. Het actieplan betekent de start van de uitvoering van écht duurzaam inkopen. Dat gaat verder dan het toepassen van minimumeisen, zoals dat momenteel in het inkoopbeleid van de gemeente Baarn staat. Met behulp van de voorgestelde aanpak wordt bewust op maatschappelijk verantwoord inkopen ingezet. Hierdoor zal zorgvuldig onderzoek naar duurzame opties beter ingepland worden in het inkoopproces.

Door het goede voorbeeld te geven, wil Baarn ook inwoners en bedrijfsleven inspireren tot het zetten van duurzame stappen.