Gerard en Wil vierden gisteren hun diamanten huwelijk.
Gerard en Wil vierden gisteren hun diamanten huwelijk. Foto: Sjoerd Stoop

De vonk sloeg over tijdens het feest 1000 jaar Muiden in 1953

WEESP Wil en Gerard Handjes ontmoetten elkaar op het feest ter ere van het 1000-jarig bestaan van Muiden in 1953. Vijf jaar later trouwden ze, toen Wil 21 was. Dat was gisteren precies 60 jaar geleden. Loco-burgemeester Heijstee kwam bij het diamanten paar op de koffie.

Na hun huwelijk trokken Wil (81) en Gerard (83) in bij Gerards ouders in Weesp. Het was moeilijk om een eigen huis te vinden. Daarom besloten ze het avontuur aan te gaan in Canada, waar al familie woonde. Het stel heeft daar een fantastische tijd en veel van het land gezien. Ze zijn er uiteindelijk vijf jaar gebleven, toen keerden ze terug naar Weesp.

Terug in Weesp wisten ze zich te settelen: een fijn huis voor zichzelf, een baan bij Koerts (een standbouwbedrijf dat later een zeefdrukkerij werd), tijd en ruimte voor een eigen gezin. Het echtpaar kreeg twee dochters en later drie kleinkinderen; de familieband is sterk. Om het diamanten huwelijk te vieren is het bruidspaar gisteravond met de naaste familie op de Vecht gaan varen met salonboot Watermelody.

Een eigen huis vinden lukte niet, dus vertrok het stel naar Canada

Aan boord werd een diner geserveerd. Eerder die dag was er voor vrienden, kennissen en buren een gezellige receptie bij jachthaven de Vecht.