Dinsdag 4 juli: zomers Dikkejas Concert in de Van Houtenkerk.
Dinsdag 4 juli: zomers Dikkejas Concert in de Van Houtenkerk.

woensdag 28 juni

Ontmoet & Groet Inloop

Gebouw Papelaan 99 13.00 uur

Inloop voor volwassenen met een GGZ-achtergrond die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het leggen/onderhouden van sociale contacten.

donderdag 29 juni

Film: 'Bram Fischer'

City of Wesopa 20:00 uur

In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was, toegevoegd: Nelson Mandela. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Entree € 8,-.

Handwerkinloop

Buurtkamer Kastanje 11.00 uur

Gezellig samen haken of breien met een kopje koffie of thee. Zonder handwerk bent u ook hartelijk welkom voor een praatje.

vrijdag 30 juni

Coro Flamenco Calle Real

City of Wesopa 20.30 uur

Coro Flamenco Calle Real brengt de Spaanse zomer mee naar Weesp met haar optreden 'Esferas Andaluces'. Het vrouwenkoor met haar muzikanten en soliste zorgen voor een afwisselend en vurig optreden, waarbij ook de sevillana's gedanst zullen worden. Informatie en tickets (16 euro): www.calle-real.nl.

30 juni, 1 & 2 juli

Sara's Spelletjesshow 3

Theaterpand Weesp 20.30 uur

De Spelletjesshow van Sara Kroos met nieuwe spellen, nieuwe vragen, nieuwe prijzen! Kaarten via www.theaterpandweesp.nl.

zondag 2 juli

Rondje Markermeer

TFC Weesp 8.30 uur

TFC Weesp organiseert met TC Grootebroek de uitdagende fietstocht Rond het Markermeer (160 km). Start tussen 8.30 en 9.00 uur, inschrijfgeld € 6,-. Er zijn ook twee kortere afstanden: de Oostvaardersplassentocht (80 km), start tussen 9.00 en 10.00 uur, inschrijfgeld € 4,-, en de Vestingtocht (40 km), start tussen 9.30 en 10.30 uur, inschrijfgeld € 4,-. Alle routes zijn volledig gepijld en beschikbaar op gps. Voor leden van TFC Weesp en kinderen jonger dan 16 jaar zijn de tochten gratis. Korting voor leden van de NTFU.

Sunday Classics fietstocht

Clubhuis TFC Weesp 9.15 uur

Een toerrit van ongeveer 80 kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek om 9.30 uur.

'March of the Penguins 2'

City of Wesopa 20.00 uur

Regisseur Luc Jacquet voert de kijker met behulp van drones en onderwatercamera's mee naar onherbergzame plekken op Antarctica. Ditmaal volgen we een jonge pinguïn die op het punt staat zijn eerste grote reis te maken, vol gevaar en obstakels. Entree € 8,-.

maandag 3 juli

Praktische hulp

Gebouw Papelaan 99

Weespers met een langdurige ziekte of beperking kunnen bij Versa hulp aanvragen bij klusjes. Bel tussen 10.00 en 12.00 uur naar 035-5316054.

dinsdag 4 juli

Zomers Dikkejas Concert

Van Houtenkerk 12.30 uur

Christiaan de Jong wisselt voor deze gelegenheid zijn jazzy composities van zijn laatste cd 'Nylon Jazz' af met werken uit de renaissance, Balkan en Spaanse romantiek. Dikkejas Concerten vinden elke eerste dinsdag van de maand plaats aan het eind van de weekmarkt. Entree: vrije gift.

Zomeravondbridge

Sociëteit De Roskam 19.45 uur

Elke dinsdagavond vrij bridgen bij de Weesper Bridge Club. Iedereen is welkom. Zes ronden van vier spellen. Kosten € 3,- per paar. Voor de winnaars is er een prijs.

woensdag 5 juli

Mamacafé Weesp

Bibliotheek Weesp 10.00 uur

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. 10.00-11.30 uur.

Tafeltennis Kids Speelmiddag

The Victory Tafeltennis 14.15 uur

Kinderen tot 10 jaar kunnen onder leiding van Henryk Rolak komen kennismaken met de tafeltennissport.

Adminstratiespreekuur

Gebouw Papelaan 99 9.30 uur

Heeft u een vraag op administratiegebied? U kunt elke woensdagochtend langskomen voor hulp en advies.

donderdag 6 juli

Alzheimercafé Weesp

Hotel Hart van Weesp 19:30 uur

Ondersteuning van thuis wonen voor mensen met dementie. Marieke Janssen van het FIT-project is onze gast. FIT heeft tot doel mensen met dementie en hun mantelzorgers te ondersteunen in het kiezen van de beschikbare diensten en producten.

Film: 'Trainspotting 2'

City of Wesopa 20:00 uur

Op het ritme van de The Prodigy-remix van Iggy Pops 'Lust for Life' holt Renton (Ewan McGregor) op de loopband in een sportschool, zoals hij in de eerste film rende door de achterbuurten van Edinburgh, op de vlucht voor de politie na een beroving. Entree € 8,-.

Deze zomer

'Uit de schaduw'

Museum Weesp

Nieuw licht op Afrikaanse bedienden bij Weesper notabelen. Kijk voor de openingstijden op www.museumweesp.nl.

Expositie

Het Lichthuis 10.00 uur

Doorlopende expositie door Liel Verhaar. Openingstijden dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 - 12.00 uur of op verzoek.