Wethouder Tuning bij de lancering van Fixi.
Wethouder Tuning bij de lancering van Fixi. Foto: Gemeente Weesp

De Fixi app wordt meteen al veel gebruikt voor melden klachten

WEESP De app Fixi, waar Weespers kunnen melden als er iets mis is in de openbare ruimte, wordt goed gebruikt. In de eerste twee weken waren er al 111 meldingen gedaan.

Meldingen die in Fixi via de smartphone zijn gedaan - of telefonisch, die meldingen worden door de KCC-medewerkers in Fixi gezet - worden doorgezet naar de verantwoordelijke persoon/afdeling van de gemeente. De richtlijn is dat mensen binnen drie werkdagen een reactie krijgen. Soms kan een melding niet direct worden opgepakt, dat wordt dan aan de melder doorgegeven, met de reden waarom. Via een plattegrondje in de app kun je ook volgen wat er met jouw melding en die van anderen gebeurt en wanneer. De gemeente telde in de eerste twee weken na de lancering al 111 meldingen. In de top drie staan meldingen over de openbare verlichting, zwerfafval en wegen. Dat heeft ook te maken met de weersomstandigheden. Zo waren er in de eerste week na de lancering veel meldingen over gladheid.


Bert Keesman op 1 bij PvdA

WEESP Bert Keesman wordt de lijsttrekker van de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen in Weesp.

Oud-raadslid Anneke Blommenstein staat op plek twee, huidig wethouder Peter Eijking op drie. Fractievoorzitter Duncan Borst houdt het voor gezien en liet zich op een onverkiesbare plaats zetten. "Met Bert Keesman heeft onze partij een enthousiaste en ervaren lijsttrekker voor de komende verkiezingen", zo laat de PvdA weten.