Donderdag in de City: de film 'The Square'.
Donderdag in de City: de film 'The Square'.

Woensdag 3 januari

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied.

Kindervoorstelling: Koeterwaals speelt 'Modder'

10.30 uur | City of Wesopa

Deze vrolijke, beeldende voorstelling neemt je mee naar het volle, krappe huisje van meneer en mevrouw Rein. Als je het zo fijn hebt waarom zou je dan naar buiten gaan? Over buitenspelen, vies worden en nieuwe dingen durven. Entree € 7,50. Geschikt voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar.

Inloopspreekuur
Afscheidscentrum Van Vuure

16.00 uur | Utrechtseweg 110a

Belangstellenden zijn welkom op het wekelijkse inloopspreekuur bij het afscheidscentrum in Weesp. Mensen kunnen hier terecht met al hun uitvaartgerelateerde vragen.

Ontmoet & Groet Inloop

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven hoeft niet en deelname is kosteloos.

Donderdag 4 januari

Alzheimer Café Weesp

19.30 uur | Hotel Hart van Weesp

Gastspreker is Niels van de Griend, notaris bij Van Elten Van de Griend. Een avond over testamenten, volmachten en levenstestamenten en waarom die van belang zijn voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Film: 'The Square'

20.00 uur | City of Wesopa

Christian is curator van een museum wiens autoriteit steeds meer in twijfel wordt getrokken. Entree € 8,-. Regie: Ruben Östlund, Zweeds/Duits/Frans/Deens 2017.

Zaterdag 6 januari

Argus Kangoeroe Klup

9.00 uur | Sporthal Aetsveld

9.00-10.00 uur voor kinderen van 2.5-6 jaar. De Kangoeroeklup van korfbalvereniging Argus. Er zijn leuke spelletjes met bal en hoepel en na afloop een gezonde snack.

SoWhat Familieconcert

11.00 uur | Van Houtenkerk

Ready for take-off! We vliegen via de regenboog naar de maan, en wie komen we daar tegen? En als onze band lek is, pakken we gewoon het tapijt! Met hemelse muziek van Johan Sebastian Bach, John Williams, Frank Sinatra en anderen.

Zondag 7 januari

Film: 'Insyriated'

20.00 uur | City of Wesopa

De oorlog in Syrië komt ongemakkelijk dichtbij in 'Insyriated', een claustrofobisch filmdrama dat je het geweld aan den lijve doet ondervinden. Een verpletterende ervaring van de hand van Brusselaar Philippe Van Leeuw. Over twee families, opgesloten in een huis, terwijl buiten de bommen afgaan en sluipschutters op scherp staan. Entree € 8,-.

Maandag 8 januari

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Gooi en Meer vestiging Weesp

Seniorweb Weesp houdt elke maandag een inloop in de bibliotheek. Bezoekers kunnen hier terecht voor informatie over cursussen en vragen op het gebied van computer, tablet of telefoon. De inloop is van 10.00 tot 12.00 uur en de koffie is gratis.

Meer bewegen voor ouderen

14.00 uur | OAZ-gebouw

Elke maandag wordt in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan met veel plezier koersbal gespeeld. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081 of 06-10 585 167 of kom eens langs.

Dinsdag 9 januari

Vrijwilligersspreekuur

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

De Vrijwilligerscentrale van Versa houdt inloopspreekuur voor mensen en organisaties die vragen hebben met betrekking tot vrijwilligerswerk.

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé in de bibliotheek om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen van 10-11.30 uur.

Woensdag 10 januari

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied.

Ontmoet & Groet Inloop

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven is niet nodig en deelname is kosteloos.

Inloopspreekuur
Afscheidscentrum Van Vuure

16.00 uur | Utrechtseweg 110a

Belangstellenden zijn welkom op het wekelijkse inloopspreekuur bij het afscheidscentrum in Weesp. Mensen kunnen hier terecht met al hun uitvaartgerelateerde vragen.

Biodanza

20.00 uur | Synagoge Weesp

Begin je jaar relaxed met een biodanza proefles. Aanbod geldig in januari:Meld je aan voor een proefles; als je doorgaat is die gratis en anders betaal je €10. Op woensdagen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.40 uur. www.biodanzametmarlie.nl

Cityquiz

20.30 uur | City of Wesopa

Cityquiz Entree € 20 per team Een gezellige avond waarbij je na afloop het gevoel hebt dat je toch slim bezig bent geweest. Inschrijven kan via cityquiz@wesopa.nl

Donderdag 11 januari

Beginnerscursus Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op (voornamelijk country-)muziek fijn vindt.

Film: 'Insyriated'

20.00 uur | City of Wesopa

Terwijl in Damascus de bommen afgaan en de sluipschutters op de daken staan probeert Oum haar gezin met drie kinderen te beschermen en te onderhouden. Zou haar man nog thuiskomen? Is hij het die aanklopt? Regie: Philippe Van Leeuw, Belgisch-Frans-Libanees, 2017. Entree € 8,-.

Vrijdag 12 januari

Romantiek in het Stadhuis

20.15 uur | Stadhuis Weesp

In de serie Stad-Huisconcerten speelt het Trio Lataster (Ingrid Nissen - hobo, Marita Rondeel - cello, Mariken Zandvliet - piano) een sprankelend programma van, enigszins vergeten, laat 19e-eeuwse componisten: Lefebvre, Glazunov, Reinecke, Francaix. Een heerlijke opening van het nieuwe jaar.

En verder

Expo Uitgelicht

14.00 uur | Museum Weesp

Tentoonstelling over de Weesper monumenten. Openingstijden zijn te vinden op www.museumweesp.nl.

Foto-expo 'Wildlife'

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Evert Doorn (1977) is freelancefotograaf en gevestigd in Bussum. De hoogtepunten van zijn werk, onder andere beelden uit Kenya, Zambia en Botswana, zijn tot en met 9 januari te zien bij de expositie in Bibliotheek Weesp.