Mevrouw en Meneer rein moeten er niet aan denken om vies te worden.
Mevrouw en Meneer rein moeten er niet aan denken om vies te worden. Foto: TG Koeterwaals

Vier vakantie met 'Modder' van Koeterwaals

WEESP Jeugdtheatergezelschap Koeterwaals komt naar Weesp om de kindervoorstelling 'Modder' te spelen. Deze voorstelling heeft de City of Wesopa speciaal ingekocht vanwege de Kerstvakantie die nog tot eind deze week duurt.

'Modder' is een vrolijke beeldende voorstelling die je meeneemt naar het volle, krappe huisje van meneer en mevrouw Rein. Samen in een klein huisje wonen is heel knus. Als je moet poetsen of wilt dansen dan is het een beetje lastig, maar daar is altijd wel wat op te bedenken.

Als je het zo fijn hebt waarom zou je dan naar buiten gaan? Buiten is namelijk heel erg buiten. En ook vies. Vies worden lijkt ze verschrikkelijk, maar modder is ook maar gewoon zand en water toch?

Koeterwaals is een jeugdtheatergezelschap uit Amersfoort dat toegankelijk en kwalitatief jeugdtheater maakt. Het gezelschap speelt zowel op scholen als in het theater en ontwikkelt zelf educatief materiaal bij de voorstellingen.

De theatermakers Derk Oudshoorn, Jan Evers, Simone Van den Berg en Marcel van der Schot delen een interesse voor communicatie. De voorstellingen van Koeterwaals zijn taalarm, licht absurdistisch met een fysieke speelstijl. De verhaallijn is helder en begrijpelijk waardoor de focus in de regie ligt op de interactie tussen de personages met hun gedragingen en emoties. De personages zijn vrij archetypisch en hun gedrag is in ieder geval altijd grappig, ontroerend en bizar. Koeterwaals zoekt naar een mix van herkenning en vervreemding bij haar jonge publiek.

Koeterwaals heeft een voorliefde voor het maken van decors met karton. Er wordt een spannend spel gespeeld met 2D- en 3D-belevingen en met nep en echt. De fantasie van de toeschouwer wordt erdoor geprikkeld; een kartonnen taart die in het gezicht gegooid wordt, laat een werkelijk spoor van slagroom achter. Kartonnen koekjes gaan de oven in en komen er als geurende eetbare koekjes uit.

'Modder' is woensdag 3 januari te zien in de City. Aanvang: 10.30 uur. Entree: € 7,50.